I söndags var jag less på att hosta och kraxa som en skata, där för blev det en liten lätt runda på 3 km den dagen – sen dess har hostan minskat dramatiskt! Idag var jag ute igen, denna gång blev det 6,3 km runt sjön och nu är hostan i princip finito! 🙂

Förra veckan träffade vi Kristin och Pelle på Habo BK för träning med hundarna. Första två passen hade Värsting en smärre världskrig mellan öronen med massvis med störning som han inte klarar av att hantera i dagsläget. Men sista passet, när han fattade vad vi ville så gick han som en klocka. Han blir nog en hund som antingen är det en 10:a eller en klockren 0:a. 🙂 Romeo är den alltid givna gentlemannen vid platsliggningar och fick ligga två sådana sen fick han även köra lite rutan och fritt följ. Han är har sådan annorlunda päls i jämförelse med Spexa och Värsting så han ser ut som en brun liten fluffboll när han kommer ut på planen, sötgubbe! 😀

Idag kom mitt diplom på posten angående Tjejklassikern 2012 – den är med andra ord officiell och registrerad. Nu kan vi blicka fram emot klassikerhalvan! Jag är redan anmäld till skidor, cykling och simning under nästa år! Bra skit!

Belönade mig själv med en ny träningsjacka!

Har inte blivit mycket dator tid de två senaste veckorna. Först var vi iväg på en veckas övning, då var Värsting uppe i Linköping och rockade runt med farbror Goliat. Efter det så kom vi hem trötta och slitna, upp och hämta Värsting igen sen åkte Per på en förkylning som smittade mig lite men jag kände mig bättre (även om jag fortfarande hade tungt att andas) och på söndagen samma vecka sprang jag Lidingö Tjejmil, ingen strålande tid någonstans men jag tog det lugnt och kom i mål – slutförde därmed Tjejklassikern!

På måndagen fick jag en fet högersmäll, japp förkyld och deckad till fullo! Sen har det varit långdraget och segt i veckan som har gått. När man är ute och går har man hela Astma och Allergiförbundet innanför västen. Jippi. Idag känns det bättre även om jag är trött, vill så gärna cykla lite imorgon och träna gym på måndag – för träningen har blivit lidande både för oss och för hundarna!!! Lillskiten typ explodeeeeerar snart om han inte får göra fler saker än vad som hittils har erbjudits (lugna, korta pass inomhus). Så imorgon planerar vi spår!

Igår var vi i Vansbro och simmade den tredje deltävlingen för Tjejklassikern – Vansbrosimningen! Ett mycket trevligt arrangemang! Tyvärr lyckades jag få en rosa badmössa – jag som verkligen älskar rosa!

Min tid blev registrerad till 25.04 – jag var nöjd om jag hamnade på 25 hade jag sagt till mig själv innan och det gjorde jag ju så det är bara att klappa sig själv på axeln. Nästa gång jag simmar samma sträcka skulle jag vilja hamna på 23 minuter. Taggad till att träna, träna, träna!

Premiärturen med våtdräkten är nu avklarad blev 900m i sjö på ca 20 min. Lugn bröstsim. Nästa gång blir det frisim och öka takten mera. Dräkten fungerade bra, jag har en med korta ben och ärmar men även fast vattnet inte var mer än 10-12 grader fungerade det strålande – efter ett tag när benen vant sig vid temperaturen.

Grabbarna fick bada, Värstingens första planerade bad. Han njöt inte så fullt som Romeo gjorde när han simmare runt, runt, runt. De fick även åka båt, Romeo är helt tokig. Värsting var inte lika road.

Nu väntar träning med Dick, den andra hundföraren i min pluton! Spårning och patrullering står på schemat.

Lääänge sen jag skrev här igen. I helgen var vi uppe i Motala och klarade av andra deltävlingen av fyra för att genomföra en Tjejklassiker.Vi trampade runt de 10 milen på 4.07, nästan en timme bättre än förra gången. Nästa gång ska vi bara under fyra timmar!!

Dags att börja krångla på sig våtdräkten nu och börja simma lite i ”open water” som det nu så fint heter på olika forum, dvs i sjö. Bli kompis med simdräkten. Nog för att jag har simmat mycket i min ungdom men aldrig med våtdräkt, förutom den gång då vi provade på att dyka.

Jag i nummer 44 långt ”fram” och mamma i gult i mitten på bilden

Igår var vi hela dagen i Mora för att genomföra första etappen ur Tjejklassikern 2012, nämligen Tjejvasan! 30 kilometer skidor, mitt mål var att ta det lugnt, men helst komma in i mål under fyra timmar, ha kul och bara njuta av tillställningen. Alla mina mål uppfylldes och det sattes guldkant på dagen tack vare underbara skidor! Sluttiden hamnade på 03:40:11 och det är ju nöjd över – jag klarade ju mitt uppsatta mål! Redan nu börjar jag forma nästa års mål 🙂

Det jag dock inte förstår mig på är alla damer/tjejer som har så sjukt bråttom i spåren och bara vrålar ”UR VÄGEN” åt folk som ligger i ett spår där man inte måste köra om i, bu för dem! Om man har så bråttom och vill jaga tid så fruktansvärt mycket ska man se till att ha seedat upp sig, tycker jag!

Men jag skiter i dem, jag hade en skön semesterdag i spåret och jag såg till att jag skulle uppfatta det som semester! Perfekt fäste hade jag på mina skidor och så gled jag om folk, det är vad jag kallar suveräna skidor, bara att tacka sambon för det! 🙂

Detta var dagens vinnande klistervalla 🙂

Målgång!!

Dagsfärsk bild på Värsting

Våren har kommit till Mullsjö! Det fläktar friskt, är varmt och solen skiner! Nu tycker jag att det ska ha bestämt sig om att vara vår också, vill inte ha ett veligt väder. 😉

Idag har vi packat till Tjejvasan! Skidorna är vallade och peppen är hög!Nu får ni förbövelen hålla tummarna för oss. Men vi ska ta det lugnt och bara ha jäkligt kul, det är målet i år. Om jag åker nästa år så blir det naturligtvis att klå mina egna tider. Alltid tävla mot sig själv!

Öronen håller på att resa sig på den lille svarta, han börjar få mer humör och egna påhitt. Bara för att öronen ställer sig upp medför inte det att de alltid fungerar, iallafall inte de här dagarna när gräset har tittat fram och man får för sig att utforska det i minsta detalj. Så det har blivit en del fysisk hämtning av hund, men han fattar snabbt galoppen… bara att han har en tendens att glömma till nästa gång.

Jag skulle inte vilja säga att vi tränar men vi övar mer 🙂 Sitt, inkallning/namnkunskap och alltmänt hyffs. När han är fokuserad är han väldigt fokuserad och flippar han ur så gör han det fullhjärtat också. Man börjar märka att det är en ”hetare” hund än Romeo, det händer mer per sekund än vad det gjorde med honom som valp – Romeo var coolheten själv. Men jag tycker det är kul med en valp där allt händer fort fort. 🙂

Per och Romeo har varit ute och sprungit i veckan, jag hängde inte med pga känningar i halsen och vill vara pigg till Tjejvasan. Efter så serverades grisöra och garagemys under tiden som Per vallade skidor. Det var någon som njöt hela kvällen lång! Vi tränar på med metallapport, ”bakom”-position och fjärr.