På tisdagarna träffar vi ofta Dick med sin Rulle som är det andra hundekipaget i vår pluton och tränar skogsarbete. Idag stod det spår på schemat och alla tre hundarna får varsitt spår.

Rulle fick en patrulleringsstart med spårövergång, i spåret hade det varit ”busar” som hade både tagit i träd, lämnat apporter på träd. Figurerade prickskyttelegor med apporter och några normala apporter. Man kan fantisera mycket när man lägger spår 🙂 Löster det fint i värmen!

Värsting fick ett rätt kort spår idag, jag ville testa hur han regerade på att få spåra på sand. Först en apport i skogen efter en 90-graders vinkel. Och sen ut i ett sandtag där han fick spåra ca 10m innan slutet låg. Ute på sanden bromsade han på tempot, mycket begåvat för att vara honom enligt mig. Ringade lite runt spåret blandat med att gå mitt i kärnan, han löste uppgiften på ett jättefint sätt!

Romeo fick ett svårt spår idag. Början var jättefin, markerade tomhylsor som Dick hade lagt som apporter men sen gick det utför. Vi kom fram till den andra apporten och där bestämde jag mig för att sela av. Jag hade lagt mig i 2-3 gånger tidigare och då kändes det som Romeo gav upp i värmen när spåret vek av från en stig. Då fick han frispåra oss fram till slutet istället. Bara att träna vidare. Men jag tror att han är rätt mosig i skallen nu 🙂

Avslutade rundan med en promenad med alla tre, lilla Rulle och de två kelpieskallarna 🙂

Här kommer dagens bildskörd!

I deras rätta jag…

Han som är klok i värmen

Den IQ-befriade paddan lägger på en tvärnit i sitt tokrace i värmen

Spillevinkens kropp

Ibland kan man faktiskt ligga still!!