Idag har jag och Värsting varit på SK Såtenäs och genomfört UHP – Uthållighetsprov. Det genomförs på så sätt att man cyklar tillsammans med sin hund i ett tempo av 12-15km/h med i 20km med en paus efter 7km, en efter ytterligare 8km och därefter genomför man de återstående 5 kilometrarna. Före gås hunden igenom, lyssnar på hjärta, kontrollerar rörelser och tassar. Vid varje paus kontrolleras tassar och rörelser, alltid av domaren. Hundarna springer i grupp, vi var fyra stycken i vår grupp: två kelpies, en rottis och en schäfer – riktigt fin harmoni i den gruppen och det fanns inte en tillstymmelse till någon osämja mellan någon, lätt att åka om, åka bredvid – härligt!

De första 7 km låg han på men efter första pausen kändes det som han kom in i ”andra andningen” och gick huuuur fint som helst! Pigg, fräsch och motiverad – här hemma märks det knappt på honom att han sprungit 20 kilometer.

Vi kom i mål, en imponerad domare som myntade ett idogt arbete och som han var riktigt imponerad över, riktigt imponerad Värsting.

Idag har jag varit iväg i Göteborg och simmat Göteborg simmet. Det var SM-klasser i samband med tävlingarna. Tyvärr blev jag ensam tjej efter strykningar – så det blev jag mot killarna!

Distansen för dagen vad 1000m, jag simmade in på 21.10 och pustade därmed min tid från förra gången jag vad med med 4 min och 42 s! Nästa gång ska jag under 20 min! Jag hade svårigheter med navigationen idag och tävlingen bygger på att man simmar 500m ut vänder runt en boj, simmar 500m in och på så sätt blir inte vattnet på det sättet jag är van vid. På träning brukar kilometertiden ligga runt 15-17.

Som ensam tjej vann på så sätt min klass, men då jag inte hade någon medtävlande i min kategori så blir man inte tilldelad någon medalj men det blev prisceremoni och jag fick kliva högst upp på pallen, ta emot priser och applåder. Kul och ovant! Det blir helt klart ett återseende igen nästa år, under förutsättning att det kommer att arrangeras då!

Totala tävlingen blev jag 30:e kvinna av 528 st, eller om man ser till alla tävlanden hamnade jag på 77:e plats av 890 stycken! Kul och extremt sporrande!

1

I helgen har vi annars varit i Kalmar, kollat som hastigast på IronMan för min del innan jag skulle iväg på en möhippa. Karln i huset fick då passa på att se hela (eller ja, stora delar…) av IronMan tävlingen. Grymt imponerande, sporrande och inspirerande! De tävlanden hade stora vågor att kriga mot (över 40 sjösjuka vad jag hört rykten om), och en hetta under den långa cyklingen och löpningen. Jag är grymt imponerad över alla som ställer sig på startlinjen till en IronMan och bugar djupt för de som har tur, ork och mod att genomföra hela tävlingen!

Idag har vi varit och tävlat i Billinge, vi var fem starter på fyra personer från lilla Mullsjö BK som startade i nybörjarklass idag. Resultatet blev följande: Fem kvalificerade resultat och tre titlar, hur grymt är inte det då?

10646833_10152705608905883_2360652058607770460_n

För min och Romeos del så kammade vi ihop 98 poäng av 100 möjliga! En bana som passade oss, dock var han lite loj i början men blev riktigt härlig i mitten av banan. I och med det blev det vårat tredje kvalificerade resultat, titeln RLD N och nu satsar vi mot fortsättningsklassen! Ikväll firar vi och avslutar semesterperioden på riktigt med pizza, imorgon börjar träningen igen och då blir det andra bullar!

1932494_707184716002493_4764415027906000587_n

Jag och Romeo är anmälda till en tävling till, hoppas vi fixar det nästa gång – med mer träning och mer ordning på mina fötter borde det inte vara några bekymmer. Blev även sugen på att anmäla Värsting men jag vill känna mig mer lugn med honom innan vi startar.

Idag blev det serpentiner med båda grabbarna och annat konarbete inom rallylydnaden, halter framför och vändningar. För lydnadsövningarna fick Romeo köra rutan och Värsting fick introduktion i rutan – allt gick förvånansvärt bra! Kul!
DSC_0080

DSC_0056

DSC_0114

Idag packade vi ihop oss, hämtade Matilda och for upp med vårat ekipage upp till Mariestad för att tävla rallylydnad. Vi kom på i bilen att vi inte tränat rallylydnad sen sist vi tävlade och det var i januari någon gång…

Väl framme hade jag startnummer 16, dvs direkt efter pausen. Tyvärr gick det inte alls bra idag, Romeo fick akut kli i baken och jag tabbade mig två gånger på fotstegen, i övrigt fick vi kommentar att det var väldigt mjukt och fint. Vi snubblade på målsnöret, vi fick 68 poäng – nästa gång tar vi det och tränar innan!

Väl hemma tränade jag med Värsting: apportering, linförighet, läggande och fjärrdirigering. Det gick faktiskt riktigt, riktigt bra idag! Äntligen! Kul! Hoppas jag får sug efter att lägga ner mer energi på hans lydnad, han kan bli en sån grym hund!!!! Tanken med Värsting är att han ska få börja starta rallylydnad så fort Romeo är uppe i fortsättningsklass!!

Efter att Värsting var klar och karln i huset stuckit in till stan för att gå på biopremiär med grabbgänget så tog jag mig i kragen och gick till gymmet, seg som en kola men det blev ett så sjukt bra pass! Ben och bröst/axlar, nöjd med mig själv och glad tog jag mig hem och har sedan dess engagerat mig i brukshundsklubbssysslor! Summa sumarum: bra lördag!

Idag har jag och Matilda åkt ner till Sävsjö för att tävla rallylydnad, en mycket välarrangerad tävling med bra hall och bra struktur.

För min del var det bara Romeo som tävlade, vi har tränat rallylydnad väldigt sparsamt – rättare sagt tre gånger varav de två sista gångerna blev nu i veckan torsdag/fredag. Vi båda tyckte att det var riktigt skoj, det här kommer det bli fler tävlingar av! Resultatet landade på 78 poäng, därmed har vi fått våra första kvalificerade poäng! Vi tappade tio poäng när grabben hade baken i backen vid en 360 graders vändning, men vad gör väl det!?

Värsting fick träna lite lydnad på plats med en massa störning, en störning som aldrig hade gått för ett par månader sedan!

rom

Till Sara, Danne och Abbe som har varit iväg på utställning i helgen igen och roffat åt sig ett tredje CERT och dessutom gått och blivit BIR den här gången!!! Den lilla svarta råttan, så snygg!? Hur sjukt är inte det! Han står iallafall för snygghetsmeriterna i den här släkten!

Idag var det simning som stod på schemat, med måndagsgruppen som vanligt. Det kändes helt okej idag, flöt på bra och lyckades få riktigt fin kramp i slutet – ett resultat av för dåligt ätande under dagen.

Imorgon kör vi lydnadscupen igen på klubben, sista omgången för denna gång! Det har varit ett mycket uppskattat påhitt som jag har tagit med mig från Linköping BK. Får se om vi hittar på något mer i höst eller om det blir i ridhuset till vintern. Något kul ska vi rodda ihop iallafall! 🙂

Min bror och sambo var på utställning med sin lilla petit brabancon i helgen och fick sitt första Cert! Stort grattis till lilla skrutt Abbe! Han är den enda i den här familjen som någonsin kommer ta cert på utställning! 😉