Våren har inte bjudit på mycket tid över efter jobb, träning (Halvklassikern avklarad) och… bröllopsplanering!!

Den 1 mars vigdes vi och kan numera kalla oss för man och hustru. Helt klart den bästa dagen jag upplevt i livet! Så roligt, vilka vänner, vilka dansgudar – allt var fantastiskt!! Något annat som var fantastiskt var min frisyr, enormt vacker! Klänningen hade jag lyckats att hålla hemlig för Per, bukett och frisyr likaså – den responsen jag fick i hans ögon när jag gick upp för altargången är omöjlig att slå!

Dessvärre kommer det bli om möjligt ännu mindre tid framför datorn en tid framöver, mer planer på G!

SONY DSCFoto: Jonas Nygren

I helgen har vi varit i Stockholm och genomfört ännu en del av Halv Klassikern, nämnligen Lidingöloppets 15km lopp! Bristen på löpträning under året har varit stor, det har simmats desto mer kan jag väl säga… Den längsta rundan har blivit straxt över 7 km här hemma och min längsta runda någonsin har varit milen. (Idioten, jag – är lite sugen på att testa på en halvmara nu ”det är ju bara 6km till…”)

Tiden är något jag absolut inte skryter över, det var tufft straxt efter milen var passerad men jag gnatade på och tog mig i mål. Jag är sjukt stolt över mig själv, lyckades stänga av hjärnkontoret helt och bara mala, lyssna på mina egna andetag – Gott!!!

Riktigt trötta på lördagskvällen frågade lägenhetskompisen till kompisen som vi bodde hos om någon av hundarna ville hänga med ut på en två mils löprunda. Satte mer än gärna det svarta lilla byltet i nävarna på henne med lite instruktioner förståss. De hade tydligen sprungit vid slussen, genom Gamla Stan och på andra väldig centrala delar av Stockholm under en lördagkväll, klockrent för lilleman! Och han hade skött sig som en pärla! 2,5 timme var de ute, sen låg han lugnt ner resten av kvällen iallafall – skönt! 🙂

Första motionstävlingen i min tilltänkta Halvklassiker är avklarad, Halvvättern! 150 kilometer trampade vi runt igår och gled in på en fin tid på 5:50, om man var under 6 timmar som tjej fick man en fin plakett med sig hem också, vilket vi lyckades med! Kul! Idag känner jag mig dock 60 år äldre, det var riktigt segt att starta igång kroppen på morgonen men nu fram mot eftermiddagen hade musklerna mjukats och knäna hade fått smörja till sig lite.

Om mindre än en månad är det dags för ännu en motionstävling till Halvklassikern, nämligen Vansbro Halvsim! Längtar!!!!

Igår var det dags för simning igen! Stack dit 40 min innan kursen skulle starta, började med en femhundring frisim utan stopp, gott!! Men jag blir lätt uttråkad, undervattensradio som man bara pluggar in i öronen vore toppen tycker jag! Totalt landade passet på 2100 m. Just nu ser jag inga som helst bekymmer att simma 1500m frisim på Vansbro i sommar. Nu ska vi bara börja slipa tekniken ännu mer och även tiden!

Ikväll erbjuds det spår i vårvärmen! Snön smälter som tusan nu, gott! För senast förra veckan stod jag på röven när jag var ute och sprang på isen (på köpet fick jag en utskällning av en gubbe att jag inte hade några dobbar på mig… hrmpf!!! ). Nu är det dags att ge sig ut och lägga alla spår som ska läggas så de får ligga till sig ett par timmar!

DSC_0024

Längtar tills man kan simma i öppet vatten!!

Känslan av att ha träningsvärk. Finns det något bättre egentligen? Just nu sitter jag här och känner var enda liten muskel som finns i kroppen typ. Vi var på gymmet igår och det bara brände i axlarna och armarna, mycket tack vare trötta simmararmar sen dagen innan. Idag känns det att vi tränade! Gott! Jag älskar att ha träningsvärk och det får mig att vilja träna mera 🙂

DSC_0158Mitt mål är att simma hela halvvansbrosimningen i frisim och på en hyffsad tid, den kommer mer specificerad närmare start.

Sådär, då är jag anmäld till ”simskola” igen, denna gång i världsmetropolens egen bassäng! ”Crawl för vuxna” heter det som jag tänkte hänga med på, vi får se vilken nivå det lägger sig på och vad det erbjuder – jag kommer ju oavsett få träna iallafall!! Jag har ju en gång i tiden tävlingssimmat så vi får se hur mycket som finns kvar av det – allt är ju inte borta då jag plaskade en del i min våtdräkt i diverse vattendrag i somras, dock var mitt starkaste simsätt bröstsimmet när jag var ung.

Målet med det hela är att träna, förbättra min avdankade teknik och ha en hyffsat bra tid på Vansbro Halvsim i sommar!

Idag känner jag mig riktigt bra i bröstet iallafall, skönt! Tänkte hänga på och cykla på onsdag om det blir någon cykel ledig, bara hålla tummarna!! 🙂

Stämplar in mig efter genomfört Vansbro Tjejsim i somras.

Målen för nästa år börjar ta form i mitt huvud, både för mig och hundarna. I dagsläget ser det ut som följande:

Värsting
– Genomgå MH
– HD/AD/rygg-röntgen och patella undersökning.
– Start lydnadsklass 1 (och 2?)
– Start appellklass spår

Romeo
– Tävla och få uppflytt ur lkl patrullering
– Tävla lydnad minst en gång under året
– Godkänd funktionskontroll
– Verka inom insatskompaniet

Mig själv
– Genomföra Halvklassikern
– Springa milen under 60 min.
– Cykla 200 mil under året.