Snart nalkas vår första tenta, fem ämnen insprängda och ett antal hundra sidor att läsa igenom. Lite nervöst, klurigt att få ihop allt i skallen och längtar oerhört till lördag eftermiddag när den är skriven och inlämnad!

Kommer dock plugga hemifrån imorgon och på fredag, ”tyvärr” har ju VM i skidåkning börjat vilket självklart kommer vara svårt att slita sig ifrån men plugget går först! Men det är helt sjukt vad jag längtar tills tentan är gjord! Nästa vecka blir det faktiskt att besöka VM-kalaset live, DET ska bli kul!

Det har hänt en hel del sen sist jag skrev, för det första förstår jag inte vart tiden tar vägen. Det har snart gått ett helt år sedan jag och Per gifte oss och ändå har jag hunnit med så himla mycket under 2014. Men vi har det bra, hundarna mår bra och vi njuter av vintern! Årets upplaga av vintern har levererat ett jättefint väder med en hel del mycket snö som gör det möjligt för oss att åka skidor även på hemmaplan, kul! Vi har hunnit med en skidsemester uppe i Björnrike som i år inte bjöd på allt för kallt väder utan en blandning mellan -15 och -2 som gjorde det möjligt för längdskidor och alpinskidor i stort sätt varje dag!

I övrigt har livet ändrats kraftigt på sista tiden, jag har börjat plugga på annan ort och veckopendlar, Per och grabbarna bor fortfarande hemma. Tanken är att jag ska plocka med mig Värsting efter första tentan och drilla honom hur det är att bo i lägenhet och förhoppningsvis blir det mycket löpträning ihop och även lydnaden! Med en så högtempererad hund som Värsting så har det krävts en lång startsträcka för koncentrationsinlärningen. Har haft flera kompisar som tidigare tyckt att jag skulle ”trycka till” och begära koncentration från ung ålder men nej, han har inte funkat så men nu när han är runt tre så känner jag att han är lugnare och mer mottaglig för träning och nu vill jag starta upp allt i min egen takt. Är mycket glad för att jag gått min egen väg, De tidigare försök jag gjort på andras uppmaning har oftast resulterat i kaos och minskat träningssug. Lyssna alltid på den egna magkänslan!

Romeo kommer att hela tiden få vara kvar hemma hos Per, tanken är väl att vi ska köra lite rallylydnad i sommar, starta fortsättningsklassen – men vi måste träna lite först bara! Annars ser det ut som den allt mer grånande gubben ser väldigt nöjd ut med livet! Han blir allt mer mysig för varje år som går och snarkar mer och mer därefter med! 😉

Jag hoppas för min egen del att jag kommer skriva här mer framöver, för att lära av mina misstag och få briljera med mina framsteg! Det är alltid kul att kunna gå tillbaka, komma ihåg känslan och inspireras!

Då har vi avslutat 2013 och gått in på 2014, härligt – bara att ta det an med största energi och motivation! Vi avslutade året liksom förra året, hemma hos Pelle och Kristin. Spelade tv-spel till klockan blev tre sen ville de övriga tre gå och lägga sig, så jag gav upp pilkastningen (det tv-spelet vi höll på med då).

Vad har vi då gjort under under 2013 då? Värsting har genomgått tjänstehundsutbildning och kan numera titulera sig TJH(PTRH) Grejaskogens Värsting. Romeo har fått tävlat lite lydnad och rallylydnad, han har även fått genomföra sina övningar och avslutat sin tjänsthundskarriär i förmån för Värsting. In i det sista fick vi standby för ett eftersök men det löste sig innan vi blev utkallade. Det ska förhoppningsvis bli mer av tävlingbiten under 2014 för båda grabbarna.

Jag själv har kommit igång riktigt fint med min egna träning under sena biten av 2013. Har genomfört 75% av Halvklassikern. 2014 har startat bra med gympass som avslutades med löpning med hundarna hem från gymmet, gott! Om två månader gifter vi oss och så kanske det blir en hel del andra roliga saker som händer under 2014, fortsättning följer!

539643_545198782201088_990567653_n

Senast jag tränade var i onsdags, då var jag på gymmet vid 07.00 . Dagen efter kände jag att ont i halsen så förkylningen var ett faktum. Uäk! Så det har blivit gym/träningsvila nu ett par dagar. Det kanske kan vara nyttigt men vila, men ack så tråkigt!

Igår vågade jag mig på att simma, skulle väl egentligen vila någon dag till men då hade det inte blivit simning på två veckor till och det gååår ju bara inte nu när jag har fått tummen upp från kirurgen!

Idag fick han som stod och hoppade på alla fyra utlopp för lite energi, testade att låta honom dra och jag trampade cykel bakom. Det gick galant! Duktiga Värsting! Det blev en runda på 5 km idag, linan fastnade bara i hjulet en gång och sambons MTB var helt fantastisk att åka på! Det här kommer det bli mer av!

Idag har varit en riktigt rolig och härlig dag! Morgonen startade lugnt med sovmorgon, nybakat bröd och mys. Vid tolv svängde Dick in för hundträning, det blev först lydnad efter löptik på gräsmattan – Värsting har nog lite för mycket hormoner i omlopp och kunde inte koncentrera sig alls, Romeo däremot som är van att jobba i löptiksmiljöer löste det galant.

Sen satte vi oss på fast bevakning en lite kaosartad sådan, jag tappade Värsting som sprang fram till Rulle och ville tokleka, sen när Rulle får markering är han så jäkla stark att han drar ut Dick, nerför 5m stup och vidare 10m till. Jag såg bara två fotsulor och jäklar vad jag skrattade. Men efter det ordnade det sig upp sig och hundarna jobbade på fint. Efter det blev det spår för Dick unga tik som var ruggigt duktig i spåret idag! Ser lovande ut för framtiden!

Nu ikväll har vi jobbat inomhus med hundarna, Värsting startade vi upp apporteringen för , fjärr (sitt/ligg) och så fick han fila på vändningar på stället. Gillar attityden när han sitter och viftar på svansen så hela rumpan åker runt! Romeo fick träna på att gå på ”fel sida” fot detta för att eventuellt tävla högre klasser i rallylydnad så småningom, det blev även lite andra rallylydnadsmoment. Riktigt ös i honom idag med! 🙂

Sen drog vi iväg till stans konditori, tog en fin fika hem igen och sen nu på kvällen blev det ett gott gympass där jag fick med Per! Ben stod på schemat så de är riktigt manglade nu, lite bröstövningar blev det också.

En bild från fredagskvällens middag med vårt värdpar, ja vi ska gifta oss!!!

Det har varit tyst här ett par dagar då jag de senaste dagarna har varit halvt seende. Jag har nämnligen geonomgått ögonlaseroperation, är fortfarande under läkningsprocessen så jag är lite känsligare mot ljus fortfarande men det går stadigt framåt! Men o vad jag längtar efter att träna, både mig själv och hundarna! Det liksom spritter i kroppen, den vill träna inte ligga i ett mörkt rum och vila. Men nu kan jag ändå kolla på skärmar och hålla lite koll på vad omvärlden gör, skönt!

I veckan som varit har vi varit iväg på övning, Romeos sista övning. Känns lite vemodigt… men nu är väl tanken rallylydnad, viltspår för hans del. Vi blev även inbjudna att deltaga på en nattövning som var nu i natt men då Romeo drog på sig en riktigt dålig mage under övningen så valde jag att inte ställa upp utan se till att jag får en frisk hund hemma först och främst.

Värsting fick igår träna lite lydnad, med inspiration från övningen. Vi gick fritt följ med säkrare/störningmoment och han höll ihop riktigt fint och långt över förväntan, verkade tycka att det var riktigt roligt!! Vidareutveckla och träna vidare så kan det bli hur bra som helst. Nu måste vi bita tag i lydnaden känner jag! I söndags när vi kom hem hade Matilda lagt ut ett spår till oss, med tema ”överlevnad” gick bra till slutet då vi fick kraftiga vind och ljudmarkeringar som han hade lite svårt att släppa och arbeta vidare med spårningen. Mera att jobba på!

Jag själv har åkt på en jäkla förkylning, har dock inte ont i halsen men näsan är täppt… och jag ska springa Lidingöloppets MK 15km på lördag, hoppas jag får luft så att jag överlever! 😉

Ikväll har vi haft avslutning på lydnadscupen på Mullsjö BK. Kul att vi har fått ett gensvar som var större än vad jag hoppats på när vi tog idén till verklighet på den västra sidan Vättern. Nu blir det att klura ut vad man mer kan bidra till klubben med, vad man kan hitta på för aktiviteter och annat bus!

Romeo fick ligga plats idag, Värsting fick bita lite i kudde och köra lydnad – det var mycket eld i rumpan på honom idag!

Nu tänkte jag att den här bloggen skulle bli mer träningsblogg, även för min egna träning. Jag blir peppad av att läsa, kunna återgå och reflektera – peppa mig själv!

Idag tog jag mig till gymmet, har stiftat bekantskap med en riktigt trevlig norrlänning som jag blivit tokpeppad av att gymma mer. Sagt och gjort – idag tog jag mig till gymmet, alldeles ensam på gymmet vilket är rätt skönt så kan man prova nya grejer som man inte riktigt vågar prova när alla muskelknuttar är där. Körde mycket armar idag och jag hoppas att jag kommer ha en fin träningsvärk imorgon! 🙂

Värsting fick i helgen göra MH. Riktigt kul hund vi har. Leker intensivt, griper med full mun. Reagerar FORT och springer LÅNGT men kommer tillbaka lika fort själv. Fräsig attityd han har! ”Tyvärr” kunde hans nyfikenhet inte koppla bort skytten på skotten och sprang till skytten mellan varje skott för att kontrollera. Han tog inte upp leken efter sista skottet, vilket gjorde att han fick en fyra. Men mer träning, tips från Anna att han ska fokusera på mig och inte på skytten. Mer träning, han är inte rädd bara djävulskt nyfiken!

Mer träning, mer bloggande, mer pepp!!