Vi har för ett tag sedan tagit beslut om att Romeo skulle få somna in. Det hela startade egentligen redan i januari månad då han drog på sig en ful sträckning i framvagnen som resulterade i kraftig hälta. Denna sträckning har han under våren lyckats att dra upp fem gånger. Vi har varit medvetna om att han börjar bli till åren och haft diskussionen under hela våren. Diskussion har tidigare funnits här hemma då vi båda har varit överens om att våra hundar ska få köra på så länge kroppen och huvudet fungerar som de ska, men vid skada eller dylikt som gör att de inte kan leva det liv de vill och förtjänar så är det bara egoistiskt från vår sida sätt att ha de kvar. Jag känner mig nöjd med det beslutet vi tog gällande Romeo, nu är det drygt en månad sedan han fick lämna oss och jag känner mig till freds med det beslutet. Han fick gå med värdigheten i behåll, något som jag upplever är viktigt för hans personlighet.

Det är tomt här hemma utan honom, han har varit ordningsmaktens förlängda arm. En extremt stabil herre med stabila åsikter. En helt fantastisk tjänstehund, första hund och familjemedlem. Jag skulle kunna skriva en bok om honom, men jag låter mig och mina vänner ha de upplevelserna vi har fått av honom för oss själva. Han var fantastisk och jag älskar honom så in i bängen.

På torsdag får vi en ny familjemedlem, en Zcar. Det har varit lite svårt att ställa om från saknaden av Romeo till att glädjas åt att skaffa en ny vän för livet. För någon vecka sedan var jag och Värsting uppe i Boden på kennelläger där jag fick umgås med denna lilla valp i 3-4 dagar. Roligt att se hela kullen, roligt att se honom som individ i kullen och roligt att se honom som ensam individ. Efter någon dag började min hjärna ställa om, han ska bli en i vår familj och han kommer att få vara med om mycket hos oss. Min resa mot norr börjar redan på onsdag, jag ser fram emot det och börjar ställa mig in på att det nu kommer komma en liten valp hem till oss!

Dagen har bjudit på ett fantastiskt väder! Vi bestämde träff i skogen med en träningskompis för att lägga spår och träna lydnad. Ut med spåren och i väntan på att de skulle ligga till sig så tränade vi lydnad. Vi körde igenom startklass, första gången som vi testar på momenten i denna klass. Först fick Romeo köra igenom startklassen för att jag skulle veta hur momenten gick till, han visar att gammal är äldst, gör lite som han själv vill. Förstår vad tävlingsledarens kommandon betyder så som ”kommendera” i inkallningen men även ”moment slut” då spritter det lite i gubben och han tycker att belöningen skall komma NU!

Till Värsting då. Börja med följsamheten, jag väljer att ha Värsting lös i detta moment för att jag tycker han samlar sig bättre och kan hålla koncentrationen bättre. Sättandet är lite nytt för honom men med lite träning så kommer stadgan i sitt positionen med. Apporteringen är någonting som vi måste börja lägga lite krut på, i övrigt kändes programmet riktigt bra. Riktigt bra tryck i honom men ändå samlad och i position.

Därefter tog vi spåret, i förhållande till appen så låg i i kärnan hela spåret. Det kändes som fyrhjulsdriften var på gång redan från start och min känsla var att ”shit, nu kommer vi galoppera igenom det här och det kommer gå för fort” men bara efter 50-75 meter lugnade han ner sig, fortfarande ett snabbt spårtempo (även om det är hans vanliga tempo). Missade första apporten, hittade de två efterföljande. Men vi behöver jobba mer med föremålen, spåret är fortfarande sååå spännande så att han värderar det högre än föremålen – så har det alltid varit även om föremålen börjar betyda mer med åren.

Summa av dagen är jag mycket nöjd. Tar med mig en hel hög motivation och planer inför framtiden!

17352204_1238587999528826_1916968639853265415_n

Idag har vi varit och tävlat i Billinge, vi var fem starter på fyra personer från lilla Mullsjö BK som startade i nybörjarklass idag. Resultatet blev följande: Fem kvalificerade resultat och tre titlar, hur grymt är inte det då?

10646833_10152705608905883_2360652058607770460_n

För min och Romeos del så kammade vi ihop 98 poäng av 100 möjliga! En bana som passade oss, dock var han lite loj i början men blev riktigt härlig i mitten av banan. I och med det blev det vårat tredje kvalificerade resultat, titeln RLD N och nu satsar vi mot fortsättningsklassen! Ikväll firar vi och avslutar semesterperioden på riktigt med pizza, imorgon börjar träningen igen och då blir det andra bullar!

1932494_707184716002493_4764415027906000587_n

Jag och Romeo är anmälda till en tävling till, hoppas vi fixar det nästa gång – med mer träning och mer ordning på mina fötter borde det inte vara några bekymmer. Blev även sugen på att anmäla Värsting men jag vill känna mig mer lugn med honom innan vi startar.

Idag blev det serpentiner med båda grabbarna och annat konarbete inom rallylydnaden, halter framför och vändningar. För lydnadsövningarna fick Romeo köra rutan och Värsting fick introduktion i rutan – allt gick förvånansvärt bra! Kul!
DSC_0080

DSC_0056

DSC_0114

Idag har jag och Matilda åkt ner till Sävsjö för att tävla rallylydnad, en mycket välarrangerad tävling med bra hall och bra struktur.

För min del var det bara Romeo som tävlade, vi har tränat rallylydnad väldigt sparsamt – rättare sagt tre gånger varav de två sista gångerna blev nu i veckan torsdag/fredag. Vi båda tyckte att det var riktigt skoj, det här kommer det bli fler tävlingar av! Resultatet landade på 78 poäng, därmed har vi fått våra första kvalificerade poäng! Vi tappade tio poäng när grabben hade baken i backen vid en 360 graders vändning, men vad gör väl det!?

Värsting fick träna lite lydnad på plats med en massa störning, en störning som aldrig hade gått för ett par månader sedan!

rom

Nu på kvällskvisten har grabbarna fått varsitt pass. Romeo med en rallylydnadsinspirerat pass med en del av de övningar vi tränade på när vi tränade på Mullsjö BK i veckan, han löser dem med bravur! Riktigt sjukligt fint – kan det vara leverpastejen månne? Har fått låna ett häfte av Matilda idag med alla övningar som ingår i nybörjarklass – träna på dem och tävla! Jiiha! En tävling redan inbokad! 🙂

Värsting fick ett pass med fokus på fria följet, med en position som är längre bak än den han har haft innan. Huvudet uppåt. Kändes riktigt bra och att det lossnade en hel del bitar för oss – fortsätta på den planen!

DSC_0725

Idag var det dags för ett gympass med Matilda, mage och ben stod på schemat idag. Jo, tack det kommer nog kännas imorgon men inte alls lika slut som förra gången och mina magmuskler överraskade positivt! Gött!

Efter det drog vi vidare och körde hårda spår med hundarna, totalt fem hundar. Värsting är okoncentrerad bitvis och bitvis spårar han fint (se på filmen nedan). Romeo däremot briljerade – shit vilken kung på asfaltspår! Det visade han även på SÖFen i våras att där är han grymt duktig!

Här nedan har ni en liten filmsnutt på Värstings spårarbete under kvällen.

HÅRDA SPÅR VÄRSTING

Idag har jag varit hemma och pluggat heeela dagen! På kvällskvisten blev det lydnad för båda grabbarna!

Värsting fick sig fritt följ, försöka få upp huvudet på honom. Läggande under gång, inkallning samt 5-6 minuter plats. Därefter tränade vi på återgångar till platsliggningen, han har en tendens att studsa upp i all hast när man kommer tillbaka, men idag gick det riktigt bra faktiskt!

Romeo fick fritt följ han med, ställer betydligt högre krav på honom. Läggande, inkallning, skall och en jäkla massa bus! Tävlingssugen?! Japp!!! 🙂