Dagen har bjudit på ett fantastiskt väder! Vi bestämde träff i skogen med en träningskompis för att lägga spår och träna lydnad. Ut med spåren och i väntan på att de skulle ligga till sig så tränade vi lydnad. Vi körde igenom startklass, första gången som vi testar på momenten i denna klass. Först fick Romeo köra igenom startklassen för att jag skulle veta hur momenten gick till, han visar att gammal är äldst, gör lite som han själv vill. Förstår vad tävlingsledarens kommandon betyder så som ”kommendera” i inkallningen men även ”moment slut” då spritter det lite i gubben och han tycker att belöningen skall komma NU!

Till Värsting då. Börja med följsamheten, jag väljer att ha Värsting lös i detta moment för att jag tycker han samlar sig bättre och kan hålla koncentrationen bättre. Sättandet är lite nytt för honom men med lite träning så kommer stadgan i sitt positionen med. Apporteringen är någonting som vi måste börja lägga lite krut på, i övrigt kändes programmet riktigt bra. Riktigt bra tryck i honom men ändå samlad och i position.

Därefter tog vi spåret, i förhållande till appen så låg i i kärnan hela spåret. Det kändes som fyrhjulsdriften var på gång redan från start och min känsla var att ”shit, nu kommer vi galoppera igenom det här och det kommer gå för fort” men bara efter 50-75 meter lugnade han ner sig, fortfarande ett snabbt spårtempo (även om det är hans vanliga tempo). Missade första apporten, hittade de två efterföljande. Men vi behöver jobba mer med föremålen, spåret är fortfarande sååå spännande så att han värderar det högre än föremålen – så har det alltid varit även om föremålen börjar betyda mer med åren.

Summa av dagen är jag mycket nöjd. Tar med mig en hel hög motivation och planer inför framtiden!

17352204_1238587999528826_1916968639853265415_n

Dagarna går vidare, livet går vidare. Det är jobbigt att den första kärleken på fyra ben inte numera finns kvar i fysisk form men han kommer alltid finnas kvar med en massa minnen, foton och känslor. Att så mycket kärlek kan finnas i och till en sådan liten krabat.

Men som sagt, dagarna går vidare och idag var vi ute i skogen och körde lite patrullering och spår. Vi började med kontrollövning på vind (materiellega) och spårupptag, spår. Värsting vindade först på legan jättefint, men när vi var kanske 10-15 meter ifrån växlade han om till att vinda på spåret, fick tag i spåret och spårade fram till legan. Markerade legan, om än lite för snabbt – jag påkallade att vi hade hittat något där, ägnade lite tid åt det för att sedan fortsätta med spårningen. Riktigt, riktigt nöjd!

Efter det fortsatte vi med kontrollövning ljud, inga konstigheter där heller utan ville snabbt ut mot fig! Check! Romeo fick också genomföra denna övning, han hör ju lite sämre nu på äldre dagar vilket märktes. Han stannade upp och såg ut som han hörde, men sen hörde nog inte mer och fortsatte – tills dess att det kom en ”ahaaaa”-upplevelse. Gammal är äldst och man märker hur många timmar han faktiskt har inom patrulleringen, för jäklar vad han är bestämd när han har markering!

Så småningom bytte vi terräng, en terräng där hade en smal stig med tät, tät skog på sidorna – så som ridåer. Värsting markerade både på vind och så småningom på ljud men hade lite ”problem” att bryta väggen som träden bildade. Ett träningsbehov!

Kul dag som gav mersmak!

 

IMG_7286

I veckan fixade P med att svetsa ihop två stycken dragstänger åt oss så att vi kan köra cykel ordentligt! Idag testade vi dem för första gången och det funkade klockrent. Värsting startade fyrhjulsdriften på en gång och det gick lite för fort i början för mitt tyckte för att vi skulle hålla hela vägen runt, och egentligen förespråkar jag intervaller för att kunna återhämta men det blev inte riktigt resultatet idag. Det blev fullt ös medvetslös med en hund som var taggad till tusen, härligt i och för sig.

Romeo fick stanna hemma då det är för högt tempo att följa med i Värsting tempo när man är 10 år. Vi har kommit överens om att det får bli egna, lugna turer för gamlingen här hemma – alternativt att vi nöjer oss med löpningen.

Jag har fått sommarlov och planerar för ett träningsrikt sådant med en massa löpning, simning och gym. Hoppas också på ett mer intensivt bloggande i sommar!

IMG_6130

Lite nervöst är det alltid med examinationer, framförallt när det handlar om fysik och framförallt beep-test. Jag hade en förhoppning om att jag skulle klara av allt med godkänt resultat och att jag inte skulle ha bli så mycket stelare än förra året då vi genomförde testerna sist.

Men det var bättre än så, jag hade förbättrat mig i allt. En sådan mäktig känsla, exempelvis spänsten hade jag ökat med 30 cm från förra året och beepen satt som ett smäck!

Annars jobbar kroppen på, jag imponeras för varje vecka. Jag har en sådan härlig känsla i kroppen nu och vill bara fortsätta bibehålla den och utvecklas ännu mer! Hur långt kan jag gå?

Vi brukar ha som vana att gå ut och ta en powerwalk här på mornarna här nere i de djupaste skogarna av Småland, jag och ett par andra tjejer som har bitit i hela hösten och vintern – superskönt att komma upp på morgonen och skönt för Värsting att starta sin dag med en långpromenad!

Nu när våren börjar nalkas är det bra mycket enklare att komma upp, idag hade vi kommit överens om löpning vilket det också blev. Efter en stund föreslår en av tjejerna att vi ska köra intervaller efter varvet runt sjön. Sagt och gjort, intervaller är aldrig roligt men Värsting fick hänga med på dem med – bra start träning för hans del! Sjukt nöjd när intervallerna var över. Då har vi både sprungit en uppvärmningsrunda på några kilometer följt av intervaller mellan lyktstoplar och så nedvarvning på det. Måste säga att jag är imponerad över mig själv faktiskt! 😉

 

Hemma igen efter en alldeles förträfflig praktikvecka i Norrköping, en stad jag inte visste alls mycket om mer än var brukshundklubben ligger, att det finns spårvagnar, lite lokalkännedom och att det ligger en mara från Linköping. Men förra veckan fick jag bekanta mig mer med den staden, samtidigt som jag passade på att bo hemma hos mamma och pappa – hinna träffa dem mellan de konstiga tiderna på arbetspassen var inte så jättelätt men vi pusslade ihop så gott som det gick!

Träningen rullar på, måndagarna fokuserar på tung styrka – veckorna går vi ner i vikt kör gärna superset och teknikträning (ja, ben idag… kommer alltså ha grava problem att gå imorgon!). Mer löpning ska det bli också, det är inte min starka sida – onsdag är det idag och vi hann med ett löppass igår som avslutades med spänstträning, vilket inte heller är min starka sida. Tre pass är i veckan är planen. Men jag har ett mål, en examination som kommer och ett lopp som jag ska slå min egna tid på senare i sommar!

Lider just nu av att veckan har för få dagar i förhållande till hur mycket man vill träna! Kroppen behöver ju vila för att bygga upp sig igen efter träningen! Gäller att inte dra på sig skador bara, och som sagt innan… låta kroppen vila. Har ju haft bekymmer med handleden under jul och nyår, drygt två månader tog det att få den smärtfri igen och då snackar vi bara om en liten handled. Träna klokt, träna lätt och sätt tekniken därefter öka i vikt om det är det man vill och vila!

IMG_5511

Länge sen jag skrev sist, igen… Men jag kunde inte låta tangenterna vara orörda med tanke på att jag såg att det är drygt ett halvår sen jag lyfte 100kg marklyft för första gången. Det är 20 veckor sedan vi började i vårt fysprojekt, kommer ihåg första maxtesterna då lyfte jag 90 kg i marklyft och ja… kanske 70 kg i knäböj? Nu har jag dragit upp 130 kg i mark och 105 kg i knäböj – men de kommer nog inte bestå så länge till då jag i måndags körde fyror på 105 kg i knäböj och det kändes hyfsat lätt.

Målet för kommande år är följande:

Marklyft – 150 kg
Knäböj – 120 kg
Bänkpress – 72,5 kg (det här kommer bli tufft…!)
Dips – viktade dips med +15kg
Chins – få god teknik i strikta chins
Bencurl – jag har redan ”spräckt” maskinens max med två ben (10.3), numera kör jag ett ben i taget och är på nivån (7.2) så jag känner att jag inte riktigt kan ha ett bra relevant mål där?

Idag var det dags för Coopertest, det lilla jag kände igår kväll i halsen hade förstärks något under natten men jag vill ändå köra – jag hade inte ont i halsen om det än kändes lite mer svullet än normalt. 3000m vad det som gällde idag då, jag är ju ingen löpare men jag lyckades springa runt den där förbannade pölen på 16 min och 20 s – jag är nöjd! Nu har jag ett referenslopp att jämföra med och tävla mot mig själv med! Det stora målet är att komma under 15 minuter, med träning så går det!

I övrigt känns kroppen bra från gårdagens tunga pass! Lite träningsvärk i ländryggen, annars känner jag mig fin. Imorgon blir det ingen hemgång som det annars skulle göras utan det blir vila hela dagen lång, hur ska jag klara av det när jag varken har hund, man eller hus att underhålla/städa/pyssla med!? Ytterligare ett fysprov väntar alltså på lördag, hela dagen och jag hoppas innerligt att min hals inte utökar det den så svagt påbörjat. Men mat, sömn och värme så ska den här lilla skiten förhoppningsvis ut!

… Det är ju Lidingöloppshelgen, det slår aldrig fel – senaste fyra åren har jag varit sjuk just denna helg! Snark!

Idag var vi och hämtade hjälmar på morgonen, då passade jag på att gå till gymmet innan vi hade första lektionen. Axlar och rygg stod på schemat men det råkade bli marklyft som avslutning. Började på 60 kg – 80 kg – 90 kg – och sen laddade jag på med 100kg, något jag aldrig vågat förut, det var en markant skillnad mellan 90 och 100 kg men jag fick upp den även om det inte var många stilpoäng på det!

Imorgon kör vi Coopertest på tre kilometer, börjar känna lite oro i halsen – jävla skit tajmat om det är så i och med att det är fästets både på torsdag och på lördag. Vi får se vad det bär! Mat, vatten och sova är iallafall bästa medicinen!

I helgen var det dags för en av våra övningar igen i Hemvärnet. Då skolan krävde sitt fick jag ta en del permission men anslöt senare under veckan till min grupp.

Första dagen vi anlände valde jag att plocka ut Värsting för att köra ett hårt spår, det var inga konstigheter alls. Varpå jag senare på kvällen fortsatte med uppletande och lydnad medans trupper trampade förbi och flygplan gick in för landning typ 30m ovanför skallen på oss. Jag är grymt imponerad av att han stördes så pass lite av omgivningen! Kul!

Nästa dag fick Värsting testa på att spåra under eldgivning, det var en grupp som sköt på vallen och jag passade på att lägga ett spår som började på sand, gick in i normal vegetation, upp på impregnerad trä, vidare på sten, gräs, grusväg och sedan gräs igen där slutet låg. Flertalet färska spårövergångar och till och med lite synretning av en annan hundförare som gick över vårt spår precis när vi skulle starta. Här är jag också mer än nöjd!!! Vem har tjuvtränat med min lilla pöjk?! 🙂

Sista dagen hade vi utbildning på grupps nivå. Vi hundförare passade då på att ta med oss hundarna för att miljöträna dem när soldaterna skriker, springer och snabbt växlar formationer. Det gick också helt sjukt bra, så pass bra att jag tog Värsting och deltog i blixtlåsförfarandena! Grymt! Nyttigt! Skitkul! Diskuterade med den andre hundföraren i plutonen att en sånär övning borde man få genomgå som ett litet test redan under utbildningen, för att se om hunden triggar igång och i så fall hur mycket, blir den helt låst, vill den nypas osv?

Värsting får en fet guldstjärna över hur han har presterat i helgen! Stolt och nöjd matte!

Tillbaka till verkligheten är jag på plats nere i skolan igen, korta dagar vilket bör… resultera i en hel del plugg… 😉 Idag tog jag mig iväg till närmsta motionsområde och sprang, en runda på 4,8 km blev det och satan vad kuperat det är där… finns ingen transportsträcka alls att jobba ner pulsen på utan det är upp och ner konstant. Jobbigt men bra träning! Avslutande chinsträning med min stora gummisnodd i utegymmet och så blev det lite axel och tricepsövningar!

 

IMG_4322