Jag förstår inte var all tid tar vägen? Det känns precis som om vi kom hem från Mora igår, typ. För jag har inte hunnit med speciellt mycket sen dess. När jag inte jobbar kvällar och helger så måste jag ju försöka få se min sambo lite emellanåt också! Min våtdräkt har kommit hem, så nu är jag redo för Vansbro rent materiellmässigt. Nu återstår bara träning!

Vi har haft ett gudomligt väder här hemma i två dagar nu, 12 grader varmt och strålande sol hade det bjudits på! Den is som är kvar har smält i ett rasande tempo! Igår var vi ute och sprang, för första gången utan isdobbar på jag vet inte hur länge sen som helst. Romeo var ÖVERLYCKLIG att det bara var han, jag och Per – vrålade i högan skyn när det bar iväg. Dock finns det en mindre positiv sak med tövädret det är alla högar av grus som hundarna för med sig in, dammsugaren får motioneras oftare!

I måndags fick Värsting komma in i Pers verkstad på jobbet och fick höra diverse olika ljud när han kapade av toppen på en bil. Inne i verkstaden stod det en vagn som kunde hissas upp i luften, grundläget är ca 1,5m ovanför luften vilket vi också testade på förutom att hälsa på de förbipasserande mekanikerna. Han är väldigt kärvänlig den lille, för när man går på en parkering eller ute och går och man möter någon så sätter han sig ner och inväntar att de man möter ska komma närmare och allra helst klappa.

Hundarna vaccinerades i måndags, en annan häftig upplevelse (för Värsting) med både katter och hundar i väntrummet. Värsting väger runt 6 kilo nu och Romeo ligger på 18,9 kilo.

 

Igår var vi hela dagen i Mora för att genomföra första etappen ur Tjejklassikern 2012, nämligen Tjejvasan! 30 kilometer skidor, mitt mål var att ta det lugnt, men helst komma in i mål under fyra timmar, ha kul och bara njuta av tillställningen. Alla mina mål uppfylldes och det sattes guldkant på dagen tack vare underbara skidor! Sluttiden hamnade på 03:40:11 och det är ju nöjd över – jag klarade ju mitt uppsatta mål! Redan nu börjar jag forma nästa års mål 🙂

Det jag dock inte förstår mig på är alla damer/tjejer som har så sjukt bråttom i spåren och bara vrålar ”UR VÄGEN” åt folk som ligger i ett spår där man inte måste köra om i, bu för dem! Om man har så bråttom och vill jaga tid så fruktansvärt mycket ska man se till att ha seedat upp sig, tycker jag!

Men jag skiter i dem, jag hade en skön semesterdag i spåret och jag såg till att jag skulle uppfatta det som semester! Perfekt fäste hade jag på mina skidor och så gled jag om folk, det är vad jag kallar suveräna skidor, bara att tacka sambon för det! 🙂

Detta var dagens vinnande klistervalla 🙂

Målgång!!

Dagsfärsk bild på Värsting

Våren har kommit till Mullsjö! Det fläktar friskt, är varmt och solen skiner! Nu tycker jag att det ska ha bestämt sig om att vara vår också, vill inte ha ett veligt väder. 😉

Idag har vi packat till Tjejvasan! Skidorna är vallade och peppen är hög!Nu får ni förbövelen hålla tummarna för oss. Men vi ska ta det lugnt och bara ha jäkligt kul, det är målet i år. Om jag åker nästa år så blir det naturligtvis att klå mina egna tider. Alltid tävla mot sig själv!

Öronen håller på att resa sig på den lille svarta, han börjar få mer humör och egna påhitt. Bara för att öronen ställer sig upp medför inte det att de alltid fungerar, iallafall inte de här dagarna när gräset har tittat fram och man får för sig att utforska det i minsta detalj. Så det har blivit en del fysisk hämtning av hund, men han fattar snabbt galoppen… bara att han har en tendens att glömma till nästa gång.

Jag skulle inte vilja säga att vi tränar men vi övar mer 🙂 Sitt, inkallning/namnkunskap och alltmänt hyffs. När han är fokuserad är han väldigt fokuserad och flippar han ur så gör han det fullhjärtat också. Man börjar märka att det är en ”hetare” hund än Romeo, det händer mer per sekund än vad det gjorde med honom som valp – Romeo var coolheten själv. Men jag tycker det är kul med en valp där allt händer fort fort. 🙂

Per och Romeo har varit ute och sprungit i veckan, jag hängde inte med pga känningar i halsen och vill vara pigg till Tjejvasan. Efter så serverades grisöra och garagemys under tiden som Per vallade skidor. Det var någon som njöt hela kvällen lång! Vi tränar på med metallapport, ”bakom”-position och fjärr.

Så då var min jobbhelg över och det är svårt att hinna sitta något vid datorn för att rapportera hur det går här hemma, på torsdag och fredag kvällarna innan jobbar jag ju plus hela helgen och så har det också varit aktiviteter hela helgen.  Men jag klagar inte, tycker det är kul när det är fullt ös, hade bara velat att dygnet skulle ha lite fler timmar 🙂

Igår hade vi en heldag på rull, vi åkte in vid 09.30 in till stan för att jag skulle till optikern. Värsting fick lulla runt i parkeringshuset, besökte djuraffär, sen for vi vidare åkte till A6 köpcentrum och gick med hundarna där (fenomenet jaga löv upptog all den lilles tid), sen iväg till Pers jobb och käka lunch. Tanken på eftermiddagen var att göra ett sjukhusbesök för en kompis som legat in ett par månader, men det blev avblåst och istället tog vi rast vila i bilen en stund. Lite träning med de båda, eller ja träning för Romeos del, Värsting fick bara leka på ny plats och stå på en gallertrappa. Sen var det dags för möte, hälsa på många karlar ur plutonen för Värstings del och få sig en 10 år yngre förmåga till förare! Valpen var helt slut och Romeo var beredd för fler uppgifter!  🙂

Häromdagen körde vi patrullering i terrängen hemma, åhh.. jag får bara rysningar, vilken jäkla duktig hund! Romeo är så grym! Inga tveksamheter över huvudtaget! Känner att träningsmotivationen är rätt så hög, sugen på att tävla men jag måste först putsa av och checka av allt vad lydnad heter innan vi kan ge oss ut och tävla. Vore kul med lägre patrullering i år! Men snart är det ju dags för övning, längtar dit med!! 🙂

 

En valp levererar många olika känslor, både ljudligt och bildligt. Det är ren och skär humor. Och jag bara ääälskar när valpar/unghundar visar känslor, för att inte tala om hur kul det är att genomföra MH!

Känslor kan vara allt från mysiga pussar man får, ett stort djupt gap med tillhörande ögonvitor i ögonen när tokryck är så gång, lite gulligt nafs i näsan, en ren och skär attack mot fötterna, ett fullfädrat sving i lianerna (läs: håret). Men bäst av allt är nog häromdagen när Romeo ansåg att den lille satan var på fel plats vid framförallt fel tillfälle. Då lägger den lille av, för att sedan stanna 2 meter ifrån och vända sig mot oss. Inta låg ställning, öppna truten och lägga på ett sådan vråltjut – samtidigt som han blundar! jag har nog aldrig sett på maken på ett så roligt spektakel. Öppna ögonen, bli tyst och kolla om den brune dåren vara kvar, slå igen ögonen och skrika en aria till. Vi kunde inte göra annat än att brista ut i ett asgarv här hemma. Okej, det är charmigt med valpar!

Ikväll har vi åkt skidor, hujedamig vad jobbigt det var! Mer backar den där gången än tidigare. Men vi kan skriva till 6,4 km i protokollet och icke frusna fötter, det höjer betyget avsevärt!!

En snåljåp på Bodenresa 2008, pepparkakan är gjord av Nattis och föreställer Romeo själv.

Jag sitter och klurar hur jag ska göra med GB2 i sommar, just nu lutar det väldigt mycket att jag hoppar över det detta år och fokuserar mot nästa år istället. Dels pga att vi är i mer behov av hundförare just nu inom kompaniet än ett hundbefäl och sen så har jag inte haft mycket semester de två senaste åren. Det året jag gick HTU hade jag en vecka på hela året och det året jag gick GB1 fick jag en vecka på sommaren och en nu när vi åkte till Klövsjö. Så jag tror också att jag är i stort behov av ledighet! Vore skönt att få en ordentlig semester med Per någon gång också 🙂

Mycket önskningar i skallen just nu, jag ska bara våga göra sanning av dem också! 🙂 Men jag är på gång! Jiiha!

Valpurslingen har fått hubbabubba i fötterna, för imorse hittade jag honom i soffan! Dit har han inte kommit upp innan, men nu var han där och tagit sig upp helt själv. Han växer så det knakar!!

Min och Pers första semester när vi vandrade Storlien-Blåhammarn-Sylarna-Storulvån-Enafors.

Igår var den lilla söta valpen heeelt utslagen på kvällen, förutom ”hjälpen” vid träningen. Då låg han så fint på sin filt och drömde. Och det får jag sota för idag, den här morgonen har det inte varit någon söt liten valp utan en miniterrorist med stora ambitioner! (Oj vad jag längtar tills valptänderna åker ut!) Nu vid klockan ett är det första gången han lägger sig ner (men inte sover) sen vi klev upp imorse, med undantag då jag var ute och gick en långpromenad med Romeo. Dock skötte han sig fin fint på sin egna koppeltränings-minipromenad idag, i övrigt har det varit 100% bus med inslag av rackartyg idag.

Långpromenaden där emot var riktigt, riktigt fin! -13 grader, strålande sol och gnistrande snö. Bara jag och Romeo. Gick och funderade på hur jag skulle vilja ändra min vardag, hur man skulle kunna använda ordet ”kvalitetstid” mer i vardagen.

Igårkväll körde jag lite stegförflyttningar/vändningar och bakdelskontroll genom att backa upp för trappan med Romeo, Värsting fick en introduktion i orden ”kom” och ”sitt”. Jag har en plan i huvudet för vad jag vill med honom, hur långsamt jag vill lära in vissa saker och vad jag vill att vi ska fokusera på till en början! Den ska ner på papper och sen följas med vissa revideringar säkerligen.

Vilken underbar dag! Och vilket fantastiskt väder! På förmiddagen kom Kristin & Pelle hit för att få lite valppussar/tänder, fika, fota och för Värsting att träffa snälla Ozzy. Babblade lite om den gröna verksamheten, vandring och annat smått och gott.

På eftermiddagen lurade vi hit Håkan, Monica och lille Joakim. Det blev korvgrillning på gården i eftermiddagssolen, så nu sitter man här och luktar brasa – mums! 🙂 Blev inga skidor idag som det var planerat men tanken är att plåga överkroppen en sväng här hemma ikväll. Den svarte är helt färdig nu, så man kanske kommer undan ”hjälpen” ikväll. Romeo är nog nöjd han med, så vi tar utomhusträningen imorgon istället ikväll blir det dock lite hjärngympa!

Jag är inte den människa som går ut speciellt ofta, det brukar ungefär bli en gång per år. Igår när vi hade ”barnvakt” här hemma så passade vi på att gå ut, käka gott och dricka ett par öl! Det är alltid lika intressant att iaktta människor som är ute, speciellt när de har fått ett par järn innan för västen. En hit är alla som är på ”jakt” för att få sällskap hem. 🙂

Det som rullade på tvn hemma igår var QX-galan och i sann glamouranda fick Värsting lite glitter på öronen för att fylla klädkoden för kvällen! 😉 Ikväll är det också glitter och glamuor här hemma, Melodifestivalen, men jag tror vi hoppar klädkoden för ikväll.

Idag har vi stakat (!!!) oss runt på skidor, jag var arg som ett bi för att jag inte hade något fäste alls. Men kan man inte nyttja benen så får man nyttja armarna och då blir de snygga. I längd sammanhang är det ”snygga armar” som gäller som själv-peppnings-fras och utför ”snygga ben”. Imorgon ska jag ta revansch, men då med fästvalla!! Idag är det två veckor kvar till Tjejvasan, så det är bara att ligga i.

Den lille svarte satan kravlar just nu morrande runt här hemma med en bitstock i munnen, stentuff enligt han själv! Den här veckan som har gått har han fått mer personlighet. Han leker fint, kommer gärna upp med leksaker i knät och kampar mer än gärna. I övrigt är han väldigt nyfiken kille, provsmakar allt och framförallt så är han helt orädd – han har bl.a. lyckats fått ett fallande och skramlande kompostgaller över sig men det skakade han av sig direkt. Mysig, kryper gärna upp i knät hos alla. Och han sover heeela nätterna, underbart!

Romeo har bara fått vara storebror denna vecka, rockat loss på isen och gå ”vuxenpromenader”. Men kommande vecka tar vi tag i träningen igen, lydnad på onsdag hoppas jag Kristin!?