Idag stod det löpning på schemat efter allt arbete. När man är helt slut efter en arbetsdag är det trots allt rätt skönt att komma ut och köra en sväng. Idag blev det bara 4 km, på fredag siktar vi på milen! Årets första! Romeo får natuligtvis hänga med ut på turerna och tjuter av lycka de 300 första metrarna…

Värsting fick huvudbryträning idag! Det såg han ut att tycka om! Vi introducerade ”ligg” idag och han fattade galoppen fruktansvärt snabbt! Efter passet blev det kloklippning och han ligger och slappnar av på rygg nu – gott! sen blev det yttligare ett litet pass. Ikväll har han utforskat omgivningen runt den lokala ICA-butiken på egen hand vilket han skötte fin fint bland skramlande kundvagnar och mörka pallar med jord.

Världens finaste sambo blir dagen till ära ett år klokare, grattis! 😀

… den får något! Första tanden har tackat för sig i lillens mun! Jippi!! Äntligen är det på gång! 🙂 Ett utav öronen har varit lite på vift de senaste dagarna, så jag har misstänkt att det har varit på gång – har nämnligen för mig att Romeos öron tippade lite med i samband med tandlossningen?

Det är kul att se valpar reagera, igår hade vi hängt ute tvätten för första gången i år. Värsting vrålade för livet när han skulle ut och slå en drill. Hahaha!! Jag älskar valpars reaktioner.

För att inte tala om igår när jag terroriserade honom att åka skottkärra, det var inte populärt till en början men skam den som ger sig! Romeo hoppar gladeligen upp i kärran och ser ut som skogens konung när han blir skjutsad fram! Stjärnan själv som sagt…

Ledig helg innebär nästan att man är i himmelriket hela fredagen, det bara bubblar i magen och man är alltmänt glad att få vara ledig! Den här helgen har vi varit uppe i Linköping och hälsat på hela släkten, mycket trevligt! Vi hann med en löptur på lördag morgon, en såndär alldeles underbar tur med skön sol, kvittrande fåglar och perfekt spår att springa i.

Lillen har växt om Goliat (mamma och pappas parson) och väger nu hela 8,6 kg. Han är en väldigt mjuk och positiv individ, lättlärd och busig – leker mer än gärna och har ett självskadebeteende som heta duga när han leker själv med kongar och bollar. I helgen besökte vi skolan i närheten av mamma och pappas hus och det är en hel del att fortsätta träna på när det kommer till miljö, framförallt underlag för vissa grejer var inte alls någon höjdare att vara på. Tänderna är lösa i truten, jag bara hoppas på att de ska trilla ut vilken minut som helst och tassarna är nu lika stora som Romeos.

Romeo är som vanligt stjärnan själv här hemma, han är så simpel att ha att göra med! Spår som vi lägger ut i markerna runt omkring löser han som tåget själv, han är grym!! Bara synd att det inte är någon övning förrän i höst, men det finns en patrulltävling som går av stapeln snart. Och om matte får arslet ur även spårtävlingar?! (Och om vi kan hitta någon ledig helg på den här sidan midsommar…) Ska bara kolla av platsen, för det var år sen vi körde platsliggning med skott – inte för att skotten är något bekymmer i den ”negativa” klangen…

Idag fick grabbarna gå lite i stan efter att jag hade jobbat klart. Det blev torget, in på en galleria med halt golv (lillen galopperade på stället), resecentrum med rulltrappa – vilket var lite småläskigt. Vidare på stationen och sen torget igen, tillbaka till garaget och åka vidare på kalas.

Den lille är rätt seg nu. Men det blir tåget in på måndag och åka buss och promenera samma väg igen! Det är mycket som händer på varje sekund när det gäller Värsting. Bara att träna vidare!

Imorgon är det skogsarbete som väntar efter jobbet!

Jag fattar inte varför timmarna ska springa iväg så fort? Dagarna bara flyger ju iväg för att tala om. Man hinner ju inte med allt man vill då 🙂

Torsdag till söndag var vi iväg på övning jag, Per och Romeo. Värsting hade fått åka upp till Linköping och mina föräldrar redan på tisdagskvällen, tror att han tog hela familjen med charm. Och det var ett bra tillfälle för honom att miljötränas mer, han hade reagerat på cyklister – tro fasen det vi har inte sett en enda här ute i bushen!?

Det var en bra övning, kul att få arbeta mer med grupperna och verkligen känna känslan av att kunna hjälpa. Det är riktigt kul för jag och den andra hundföraren i plutonen arbetade så bra ihop i helgen, kul när man känner att det fungerar!

Måndag, tisdag har mest gått åt till att bli människa igen för så slut jag har varit efter helgen var det länge sen jag var, skönt! Igår var vi ute och sprang en backig tur, den var 6 km och avklarades i en fint tempo. Per ville springa hem, men en av oss var ju tvungen att ta med oss det vi kommit dit på – jag fick offra mig för laget men nästa gång är det jag som springer hem, för tre kilometer hade jag lätt kunna ta till! Så 9,2km blev det för hans del (och Romeo).

Passade på att träna med Värsting under tiden vi väntade på grabbarna. Det blev lite varsågod-övningar, sitt men främst fokus på hur vi leker, fungerade jättefint i slutet.

Romeos spår ligger till sig fortfarande, men Värsting har fått gått på koppelpromenad och lyckats hitta vart jag gick innan vi for och handlade. Jag skulle inte vilja kalla det för spår än men en funktionskontroll på hans lilla näsa! Han hittade mina fotspår fort och var intresserad, sen kom en hög med älgbajs följt av rådjursbajs så det blev lite pauser och lyssnande på fåglar med mera 🙂

Om man jämför Romeo och Värsting i denna ålder var Romeo mer lugn och taktisk, han analyserade alla fotspår från topp till tå – det är den stilen som är genomgående i hans spårning idag med. Hos Värsting så hände det med per sekund, blir spännande att se hur det kommer se ut när han är vuxen!

Nu ska jag ta med mig kameran ut och fotografera den lille så får ni se hur han har vuxit, för det bara knakar här hemma!!