Idag bar det av till Karlsborgs BK för årets första brukstävling! Kul att tävla bruks igen, fasen varför har jag hållt upp så länge?! Vi började med skogsarbetet där vi fick starta med patrulleringen. Fick en svag vindmarkering som jag tyckte var för otydlig så jag köpte helt enkelt inte den. Visst, figuranten låg där och Romeo hade tydligen fått stark vind precis i början – han hade fått ljudfiggen i näsan, men det missade jag. Ljudet tog han snyggt och höll länge. En missad figurant är maxpoäng 7, vilket vi fick.

Sen var det dags spåret. 10 poäng på påsläppet och en 9 på spåret då vi missade första apporten som var tyget. Men sekretariatet hade lyckats trycka in 7 i mitt protokoll, men det gör inget då det inte skulle påverka resultatet.

Lydnaden var allt annat än bra, men jag valde att inte lägga plats vilket jag med facit i hand är glad över. Nu jäklar ska det tränas här så det står härliga till, och sen är det bara att köra lägre igen för fy farao vad kul det var att tävla i patrullering!!

Värsting fick hänga med som ”playboy” idag, vi var ute på Karlsborgs skjutbanor där det pangades 7,62 ammunition ca 75m från oss när vi fikade. Snabb koll från honom och sen var det naturligt. Gott!!

Nu vill jag tävla mera, träna mera! Jag vill, jag vill, jag vill!!! 🙂

Nu har jag betalat in medlemsavgiften till Mullsjö BK, äntligen är jag medlem! SHU har inte varit smidiga någonstans när jag två år i rad velat byta till den klubben. Så nu fick det bli en helmedlemskap där istället, vuxenpoäng på det!

Vad som är mindre kul är att jag käkar min andra antibiotikakur för det här halvåret!!! Jag tror inte jag hade haft sådan otur i hela mitt liv… snark. Jag som vill träna och bara köra på, hårt mot hårt! Men det är nog klokt att ta det lilla lugna nu i 10 dagar.

I lördags skulle vi iväg med några kompisar på kvällen, men innan dess skulle båda hundarna få sig varsitt spår. Sagt och gjort. Men när vi kommer halvvägs i Romeos spår så känner jag att jag är mer stressad än på hugget för att spåra och avbryter därmed spåret, så det fick ligga kvar. Igår hade vi ju barnmaffian här, så då fick spåret ligga till sig ännu mer.

Idag var det dags att ta det, ca 49 timmar efter att det hade lagts ut. Inga problem när vi väl hade lokaliserat vart spåret var någonstans. Mäkta imponerad måste jag säga och detta får mig att vilja prova mera med längder, underlag, liggtider m.m.! För att Romeo ska få lite utmaningar dessutom.

Det är så himla skönt att bo med skogen som närmsta granne, då kan man göra såhär! Har inte funnit bra möjligheter för det innan.

Jag och Romeo under patrullhundsutbildningen, våren 2009.

Idag har vi haft min gruppchef och hans barnmaffia på besök här hemma, fem helt tokiga och goa ungar. Romeo älskar bara barn och tolererar precis hur mycket som helst när det kommer till barn. Den yngsta tjejen 2,5 år lade sig på Romeo och sa ”älskar”, ”saknar” osv. Och att fem ungar klappar samtidigt och det sitter en brun skönhet i mitten och bara njuter. 🙂

Värsting blev sig alleles i trasorna – vad KUL med alla BARN!!!! Så han fick lära sig att bete sig i koppel ett tag, han hade en förtjusning i minstingen att hoppa upp och pussa på henne, inte så poppis…. Efter det tog den större barnmaffian med honom på hur många äventyr som helst, kampade, lekte, klappade, in i trånga utrymmen (alla barn, inkl. Värsting), lekte kurragömma. Och (!!) han låg ner och var tyst när vi övriga grillade korv och han satt fast. Wow!

Bara konstatera att vi har två väldigt barntåliga och barnkära hundar. Nu är de lite sega i kolan, de har väl sovit 90% av tiden sen de åkte hem.

Ikväll for vi till Habo Bk för att träna lydnad med Kristin & Pelle. Åkte dit lite innan bokad tid för att Värsting skulle få träna och bete sig på en brukshundklubb, vilket inte är hans starka sida i dagsläget. Han öppnar truten och kör, som i många andra lägen. Stämbanden är det inget fel å hos den grabben 🙂

Romeo fick köra igenom största delen utav lägrelydnaden. Jag är mycket nöjd! Framförallt med linförigheten. Framförgåendet har vi en del kvar att fräscha upp om man säger som så. 🙂

Efter avslutat pass fick Värstingen komma ut igen och han fick sig en ny idol i Kristin och Pelles labbe Ozzy.

Värstings spår igår gick bra, spännande att se utvecklingen från spår till spår! Men jag tror att längre liggtider gör den lille gott, för det har varit skillnad på 1,5 timmes spåren och det spår som legat lite drygt 3,5 timme. Forska mera!

Idag har Värsting fått jobba med metallapporten, han är så skön att jobba med och när poletten trillar ner då är det all-in som gäller!

Romeo fick sig ett lydnadspass med fokus på frittfölj, läggande och inkallning. Imorgon är det träning med Kristin, då måste vi träna med kommendering. Finns en tendens att Romeo tycker att han kan själv och löser det mesta därefter… 🙂

Jag har börjat fått tillbaka mitt hundträningssug, träna lite varje dag. Så himla kul!! Mera, mera mera!! Lite mer ledig tid skulle dock inte sitta fel. 🙂 Dock måste jag lösa SBK-medlemskap i den lokala klubben då SHU inte har varit speciellt smidiga (för andra året i rad…) och nu ger jag upp SHU och löser istället medlemskap genom SBK för det är ju trots alt bara där jag är.

Ikväll blev det äntligen en löptur efter en jobbarhelg, 10,4 kilometer petade vi (jag, Per och Romeo) runt oss på idag – jag är så grymt nöjd med mig själv! Mina jobbigaste kilometerar är någonstans mellan 5-7 km sen flyter det bara på. Vid nio kilometer kändes det som om jag kunde köra lika långt till! Sweeeet!! 🙂

Igår spårade vi med båda hundarna. Romeo fick ett spår med lite längd på, löser spåret som en jäkla klocka. Och träningen att ge sig ut själv med honom har gett resultat! Jag läser honom på helt annat sätt nu än vad jag gjorde innan, jag känner mig mer säker i linan vilket visar sig framme hos honom också! Han är en fröjd att spåra med! Det ska bli KUL att tävla om två veckor!

Värsting fick ett litet spår han med, han kommer nog bli hur spännande som helst som spårhund när han blir stor! Finns lite tendenser redan nu att vilja spåra vidare istället för att intressera sig av föremålet. Idag ligger det ute ett spår till honom också, längre än gårdagens och med en stor kampstock som slut – vi får se hur det går. 🙂

Ett infall kom det idag igen, jag gillar sådana! Tränade lite lydnad med Romeo och sen packade jag in Värsting i bilen och for till Mullsjö BK för att miljöträna. Det händer så mycket med honom varje sekund. Han ballade ur när en mörk bur i en Volvo vrålade så fort jag lastade ur honom, det tog ett tag att varva ner men sen så! Dock är han extremt kontaktsökande och lyssnar mer än gärna när man pratar med honom. Kampar gör han gladeligen, och då inklusive perkulator effekten. 🙂

Han öppnar gärna truten i olika lägen, men nu är det en plan på G att minska hans karriär till rockstjärna.

Idag efter att jag hade gått eftermiddagsturen fick jag en träningskänga av mig själv i röven. Härligt! Jag satte fast Värsting i kedja i ett träd under tiden jag tränade Romeo, förväntade mig cirkus utav dess like! Men icke, han snurrade ett par gånger och gnydde lite ibland men inget mer än så.

Romeo fick köra fritt följ, kryp, inkallning, apportering, en rejäl avrostning av framförgåendet och så platsliggande med skott. Men jisses vilka olika referensramar man har nu om man jämför nu och för tre-fyra år sedan vad gäller skott. Nu hör man ju oftare rätt tunga skott och startpistol hyffsat sällan… det var ju bara små puffar! Kändes lite smålarvigt att ha tråcklat på sig hörselkåporna.

Värsting fick ett träningspass han med, fokus på sitt, ligg, fokusera på mig och inte Romeo samt leken. Han är duktig när han tänker på rätt saker!

Kvällen avslutades med ett löppass! Gott!!