Igår blev det träning med Dick. Vi la ut spår åt hundarna och under tiden de låg till sig körde vi lite patrullering med hans Rulle och min Romeo.

”Lita på hunden” genomsyrade hela mitt huvud när vi löste uppgiften, visste inte överhuvudtaget vad på det området vi hade valt att arbeta på som Dick låg gömd. Jag gjorde som min skalle sa till mig då jag gjorde en paus på sträckan/området. Min tanke var att patrullera framåt men Romeo satte sig i kopplets längd bakåt. Hm. Ett hörn som vi hade skurit av, knappt någon vind i mina mått mätt. Tyckte att vi skulle sitta lite till för han kanske bara ville kolla av? Nej, han satt kvar. Vände på mig och intensiteten ökade drastiskt. Ingen tvekan om att Dick låg och tryckte där. Jag litade på hunden och vi fick jackpott!

Spåret kändes snurrigt, vi gick det själva utan spårläggaren. Vi hittade två av tre föremål. Sen fortsatte spåret på ett klockrent viltstråk, jag valde att plocka av Romeo där för jag ville inte att han skulle gå på vilt – men jag höll sele och spårlina på. Gick tillbaka till bilen och frågade Dick om han hade gått där, för jag trodde att vi var klara efter andra apporten och därmed missat en. Men nej, spåret hade fortsatt där. Vi gick tillbaka, Romeo gav mig fingret och visade tydligt att man ska LITA på hunden! Tji fick jag. 🙂 Alla föremål inne och en rätt kaxig hund i snöret.

Värsting fick också ett spår som Dick hade lagt (hans tredje spårläggare). Jag bad om ett 100-150m spår med två föremål men det blev nog 150m+ kändes det som. Lillen är ju som en klocka i spåret, man får nästan lite gåshud! Första apporten var en pinne, vindades in jättefint efter att han passerat den med en halvmeter. Sen var det en bra bit till nästa apport. När vi var 3m från slutföremålet tyckte Värsting att han var värd att belönas och hoppade upp och försökte nappa min kampstock som jag hade i fickan. Men bara att vänta ut honom och spåra de sista metrarna sen var det en GLAD och NÖJD valp! 🙂 Naturlig spårbegåvning!?! De två senaste gångerna har ju helt klart tytt på det.