Igår var vi i Vansbro och simmade den tredje deltävlingen för Tjejklassikern – Vansbrosimningen! Ett mycket trevligt arrangemang! Tyvärr lyckades jag få en rosa badmössa – jag som verkligen älskar rosa!

Min tid blev registrerad till 25.04 – jag var nöjd om jag hamnade på 25 hade jag sagt till mig själv innan och det gjorde jag ju så det är bara att klappa sig själv på axeln. Nästa gång jag simmar samma sträcka skulle jag vilja hamna på 23 minuter. Taggad till att träna, träna, träna!

I onsdagskväll fick jag äntligen prova min nya cykel! Vi åkte en liten sväng i samhället som slutade på 12 km och vi kom upp i 50 km/h. Det gick undan och fy tusan vad skoj det var! Det kommer bli många mil på den där underbara cykeln känner jag 🙂

Min har dock röda detaljer 🙂

På tisdagarna träffar vi ofta Dick med sin Rulle som är det andra hundekipaget i vår pluton och tränar skogsarbete. Idag stod det spår på schemat och alla tre hundarna får varsitt spår.

Rulle fick en patrulleringsstart med spårövergång, i spåret hade det varit ”busar” som hade både tagit i träd, lämnat apporter på träd. Figurerade prickskyttelegor med apporter och några normala apporter. Man kan fantisera mycket när man lägger spår 🙂 Löster det fint i värmen!

Värsting fick ett rätt kort spår idag, jag ville testa hur han regerade på att få spåra på sand. Först en apport i skogen efter en 90-graders vinkel. Och sen ut i ett sandtag där han fick spåra ca 10m innan slutet låg. Ute på sanden bromsade han på tempot, mycket begåvat för att vara honom enligt mig. Ringade lite runt spåret blandat med att gå mitt i kärnan, han löste uppgiften på ett jättefint sätt!

Romeo fick ett svårt spår idag. Början var jättefin, markerade tomhylsor som Dick hade lagt som apporter men sen gick det utför. Vi kom fram till den andra apporten och där bestämde jag mig för att sela av. Jag hade lagt mig i 2-3 gånger tidigare och då kändes det som Romeo gav upp i värmen när spåret vek av från en stig. Då fick han frispåra oss fram till slutet istället. Bara att träna vidare. Men jag tror att han är rätt mosig i skallen nu 🙂

Avslutade rundan med en promenad med alla tre, lilla Rulle och de två kelpieskallarna 🙂

Idag har det varit lite halv knepigt väder, ena sekunden har det regnat och andra har det varit strålande sol. Men i helgen har vi tajmat in vädret bra med målning av södersidan, andra strykningen av Faluröd togs igår och idag var det de vita detaljerna som fick sig en omgång. Men vi bestämde oss idag att vi behövde komplettera lite på K-rauta, sagt och gjort vi åkte in till stan. -Ska vi inte svänga förbi djuraffären och se om de har några MIM-burar hemma, om inte så beställa en?!

Vi har tidigare haft en lånad bur till Värsting så vi tog förnuftet till fånga och gled in till djuraffären och straxt kom det en karl och ville hjälpa oss. Det visade sig att MIM precis kommit med en ny modell av deras burar, men att det igår kommit in en begagnad bur som inte var av den nya sorten och knappt använd. Tidigare ägaren hade bara ägt den i några månader. En ny bur skulle gå på 4600 spänn och den begagnade i nyskick kunde vi få för 2700 om vi ville, sagt och gjort. Vi klippte till på en gång, ren flax då buren bara stått i affären drygt 10 timmar. Så nu kan vi lämna tillbaka den andra buren och båda hundarna åker egna burar. 🙂 Tanken är att det ska in en bild här men Telia har strulat tidigare i veckan i samhället, det går segare än sirap – hoppas att jag kan visa er imorgon! 🙂

Nu ikväll har vi kört ljudövningar med båda killarna, båda taggade till tusen… Löste uppgifterna fin fint!