Igår fick jag ett samtal på jobbet som var en förberedande order för ett skarpt eftersök, adrenalinet pumpade igång utav bara tusan och jag fixade i ordning så jag kunde komma ifrån jobbet. När jag satte mig ner och reflekterade lite över det blev jag helt varm i hjärtat, det är helt fantastiskt hur många människor i vårt avlånga land som släpper allt de har i nävarna för att hjälpa till och leta efter folk som har kommit bort sig. Det är helt fantastiskt! Sist vi var iväg fick vi ordern vid halv fyra på morgonen och ändå när vi möts upp så står det en hel drös med tjejer och killar som är mer än villiga för att hjälpa till!

En timme innan vi skulle vara på plats igår hade de hittat den lilla tjejen som var borta – så otroligt skönt när folk kommer till rätta! 🙂

Så här hemma kunde vi fokusera på lite träning istället, Per cyklade hem från jobbet (36,5 km) och jag mötte upp honom när han ringde och sa vart han var så min runda slutade på 16,7 km. Idag är det vilodag efter tre dagar i sträck behöver nog musklerna återhämta sig lite.

Idag stod det löpning på vårt schema, 4,1 kilometer blev det på 22 minuter – gott mos! Idag kändes benen oförskämt pigga och fräscha! Romeo är mitt och Pers löparsällskap nummer ett så han fick naturligtvis hänga med ut på rundan idag!

Väl hemma, efter all eftersvettning, tränade jag med lillskiten – som jag idag konstaterade inte är så himla liten längre! Läggande under gång, stadga i sitt och ligg, fotgående samt apportering. Han jobbar verkligen på jättefint – när han är koncentrerad är han verkligen SÅ bra, när han är okoncentrerad är han helt fläng – men det hör ju till åldern :). Han gjorde en apportering riktigt, riktigt fint idag med en avlämning som smällde rakt i handen och det fanns tendenser att vilja hålla kvar men släppte så fort jag omfamnade apporten ordentligt och sa ”tack”.

Läggande under gång fortsatte jag med bakåtmarch, men med kommendering och läggande under gång. Tummen upp!

Imorgon är det träning med Kristin och Pelle igen. Få se vad jag ska träna själv också! Nu är vi igång, heja heja heja!

När Per slutade jobbet gick jag för att möta honom idag, startade lite innan han slutar så att man hinner en bit (han har ca 40 min bilväg hem från jobbet om han tar asfaltsvägen). På vägen så fann jag charmen med att bo en bit utanför stan. Vi knatade bakom älgskyttebana där det pangades älgstudsare för fulla muggar, bara tacka och ta emot för skotträning! 🙂

Senare på promenaden träffade vi nordsvenskar, shettisar med föl (Värsting blev lika skrajsen för dem som de blev för honom), katter, hundar, får och grisar. Det sistnämnda tycker jag är en oerhört gullig varelse som stod där i hagen och smaskade högljutt. Värsting kunde inte riktigt hålla med, drog på sin vackra… aria….

När Per plockade upp mig for vi hem och svirade om till cykelkläder och gav oss ut på en tur som resulterade i två nitar när vi försökte cykla på vandringsleder men utöver det en 29 km lång runda. Sen var det dags att vända hem igen för då började det bli lite kyligt! Tränat har vi gjort iallafall – gott!! 🙂

I fredags åkte vi till Habo för att träna med Kristin och Pelle igen. För Värstingen blev det lite läggande under gång, inkallning, början till budföring(?), fotgående och apportering. Han var lite ofokuserad då det precis hade varit en annan hund på planen, de sköt på skjutbanan bredvid och ja, fokuset var inte på topp 🙂 Men han är ändå jäkligt rolig och häftig att träna med det lilla buset!

Efter det åkte vi hem till Kristin och Pelle, käkade thaimat och kollade på film – mysig fredagskväll!

Igår blev det jobb och kräftskiva – idag har vi inte gjort många knop. 🙂 Skönt att ha ledigt imorgon med så man kan göra lite nyttigt!!

Idag var det träning igen på Habo BK med Kristin, Pelle och Per. Karlarnas uppgift var att fika och må gott medans vi fruntimmer tränade hundarna.

Värsting fick först ett pass med fotgående och inkallning, det är kul med den lilla skrutten för han snappar upp så fort! Kul att kunna gå framåt och se skillnad! Idag började vi även med läggande under gång, lägger sig fint vid bakåtmarsch och ligger kvar efter belöning tills fri-kommando ges!

Romeo fick ligga plats med Pjäxan, klättra stege och busa lite. Goa gubbe! 🙂

Den lille skiten när han bara var en liten plutt.
Foto: Malin Johansson

Fotgåendeträning idag igen med Värsting. Idag kändes det verkligen som om han kom ihåg vad vi gjorde igår och gick jättefint i hans mått mätt! Kul att se att hjärnkontoret fungerar och arbetar! Lydnadspeppen har ökat betydligt sen gårdagens träningspass, imorgon taggar vi för ett nytt med Kristin och Pelle!

Träning för vår del idag blev simning, jag försökte simma frisim hela vägen och nu känns det gott i bål och axelparti! 🙂 På lördag ska vi simma Göteborgssimmet som är 1km – planen är att köra så mycket frisim jag orkar och naturligtvis krossa tiden från Tjejvansbrosimmet.

Hittade en bild på Romeo i bas från Marma, Tjänstehundskolan sommaren 2010. 🙂

Idag på förmiddagen åkte vi iväg och cyklade en runda, vi båda kände oss ovanligt starka och pigga. 42,13 km slutade vi på med en medelhastighet straxt över 23 km/h. Väl hemma var det bara att duscha och svira om för handbollsfinal och hundträning i Habo.

Hundträningen fokuserade vi på Värsting och ett blivande fotgående och inkallning. Han fattar snabbt och är rolig att träna med men blir störd av minsta lilla – men det hör väl till i den här åldern! 🙂 Tre korta pass blev det med detta koncept och han visar att han har lite hjärna iallafall den lille. Som någon har sagt om Värsting: ”Man brukar prata om att det är poletter som ska trilla ner, men för hans del är det en hel j*vla riksbank!!”. 😀

Spexan gick riktigt, riktigt fint idag med så det blev en mycket lyckad hundträning!

Jag har bestämt mig för att inte tävla Romeo högre än tvåan, utan lägga den lydnadsenergin på Värsting istället. Vi kommer köra vårt tredje förstapris sen får han bara fokusera på skogsarbete och gröntjänst. Kanske startar vi spårtävling och patrulltävling – vi får se vad vi känner för.

Romeo fick idag köra lite agility iallafall och jäklar vad det tände till i öronen på farbrorn. Kul att få göra lite annat, lite nytt 🙂