Igår tillbringade vi tid på gymmet i byn, det finns två att välja mellan ett som tillhör en större kedja (bara rent gym) och så ett som tillhör en liten lokal typ av Friskis & Svettis-typ, finns lite pass, spinning, gym och varje söndag anordnar de tipspromenad för hela familjen. Vi valde det lilla gymmet och oj vad det var rätt! Litet, inte så jättemånga maskiner men alldeles lagom för att kunna köra igenom hela kroppen. Dessutom fanns både cyklar, löpband, crosstrainer och roddmaskin – samt fria vikter om man ville testa på det! Vi fick testa en gång helt gratis och känna på om vi ville träna där eller inte – jag kommer lösa gymkort där! Idag känns det i bröst, axlar och lår – åh, vad det är underbart med träningsvärk!

Men idag blev det vila, nu har det varit tre dagar på rad med träning men imorgon kör vi igång igen. Onsdag och torsdag blir det träning sen blir det vila på fredag.

Värsting fick fortsätta träna fotgående idag. Vi började inomhus, jag introducerade klickern men kommer bara använda den som en ”bra, där gjorde du rätt belöning kommer” – det kommer inte bli någon form av shaping för honom han är för snabb för det. Idag var han tightare i positionen och vågade ta för sig lite mer. Sedan gick vi ut, samma fina fokus där! Härligt!! Kanske ett bra komplement/hjälpmedel? Känns som om man får mixa lite av allting för att nå dit jag vill. Det känns just nu som om det här kan bli en sjujäkla bra hund! Han har redan gett mig ett par gråa hårstrån och kommer ge mig en hel kalufs till, minst. Fina pajjas! 🙂

Bild från Vansbro i somras, efter avklarat Vansbrosim.