Igår jobbade jag  kväll så innan det var dags att fara hann jag med ganska så mycket här hemma. Bland annat att träna de små odjuren. Värsting fick frittfölj, läggande under gång och stadga i ligg till platsliggning. Han är häftig att arbeta med, tänk när han har samma fokus som här hemma på alla andra platser också, jag längtar tills det att lilleman växer mer och mer i skallen!

Romeo fick sig fritt följ, en för taggad gubbe hamnade för långt fram och förstod inte aaaalls vad jag menade när jag sa kryp. DK så fungerade det, om än dock med en hel del förbättringar!

Idag har jag och Romeo varit ute och sprungit på morgonen, det kändes fint. Det blev den ”vanliga rundan” som innehåller en skön natur så att man stänger av skallen för en stund. Skönt!

I helgen får vi finbesök igen, denna gång av Sigrid och Spica från storstan. På söndag åker hon och jag ner till Falkenberg där Spica ska få gå sitt MT och jag och Värsting ska bara glida runt, passa på att träffa uppfödarna som bor i Boden och andra Grejaskogare – och naturligtvis titta på en massa roliga hundar! Längtar tills MH (och MT) för Värsting, det kan nog bli riktigt lattjolajbans!

Det som är mindre lattjo är att min dator inte beter sig som den ska, den laddar inte. Jag vet inte om det beror på laddaren eller datorn så nu försöker jag få tag i någon som har en Mac-laddare och vill låna ut den bara så jag får stoppa i den i min dator och se ifall det laddar eller inte. Arbetar på den fronten! För några veckor sedan pajjade min mobil, ja, det går bra nu vad gäller teknikprylar!! 🙂

Nytt schema på jobbet, vilket för min del jag inte bedömer till någon direkt förbättring. Så här hemma tar det en stund innan vi kan sätta nya rutiner och komma in i lunket igen. I helgen hade vi fin besök av mamma och pappa som var nere på sportmässan samt var nere och hejjade på Per och de andra 56 andra kämparna under söndagens Wåffelcross (cyclocross träningstävling). Jag för min del roade mig med att fota allesammans så gott jag kunde. Bilder hittar ni längre upp på sidan. Innan dess lyckades jag ta mig igenom höstens Högskoleprov med ett förbättrat resultat mot vad jag har sedan tidigare.

Idag blev det ett pass på gymmet, armar och mage har fått jobba idag och jag hoppas att jag kommer känna av det fint imorgon. 🙂

Per under söndagens Wåffelcross

 

Jag fattar inte hur mycket energi som kan lagras i en liten kelpiekropp under tiden som tvåfotingarna är sjuka?! Värsting har varit heeelt galen, så idag tänkte jag att han skulle få sig ett spår, blev det längsta han fått spåra hittills. Det slog verkligen över i början av spåret men efter ett tag lugnade han ner sig och markerade till och med små pinnar jättefint! Men det finns inte en unds trötthet hos honom? Tanken slog mig att man skulle lägga ett SKITLÅNGT spår och se hur länge han orkar hålla fokus uppe. Men nja, jag vill ju fortfarande att spår ska associeras positivt så det är lite dumt att chansa – men längre och längre spår ska vi definitivt lägga! Spårdjävulen själv är han.

Sketunge… 🙂

I söndags var jag less på att hosta och kraxa som en skata, där för blev det en liten lätt runda på 3 km den dagen – sen dess har hostan minskat dramatiskt! Idag var jag ute igen, denna gång blev det 6,3 km runt sjön och nu är hostan i princip finito! 🙂

Förra veckan träffade vi Kristin och Pelle på Habo BK för träning med hundarna. Första två passen hade Värsting en smärre världskrig mellan öronen med massvis med störning som han inte klarar av att hantera i dagsläget. Men sista passet, när han fattade vad vi ville så gick han som en klocka. Han blir nog en hund som antingen är det en 10:a eller en klockren 0:a. 🙂 Romeo är den alltid givna gentlemannen vid platsliggningar och fick ligga två sådana sen fick han även köra lite rutan och fritt följ. Han är har sådan annorlunda päls i jämförelse med Spexa och Värsting så han ser ut som en brun liten fluffboll när han kommer ut på planen, sötgubbe! 😀

Idag kom mitt diplom på posten angående Tjejklassikern 2012 – den är med andra ord officiell och registrerad. Nu kan vi blicka fram emot klassikerhalvan! Jag är redan anmäld till skidor, cykling och simning under nästa år! Bra skit!

Belönade mig själv med en ny träningsjacka!

Även fast det blev både spår och lydnad igår för Värstingen så var han inte det minsta trött, jag fattar inte vart all den där energin kan komma från? Skulle han kunna ladda upp ett batteri till oss andra, kanske till och med till att värma upp huset med? Han har tillräckligt och så att det blir över.

Det blev inte vare sig cykling eller stryketräning som jag hade hoppats på, jag vågar inte än. Hostar halsen av mig, blää. Jag vill bli frisk nu så att jag kan komma igång med min egna träning nu igen. För tränar jag så orkar jag mer och då blir allt mycket roligare! 🙂

Igår surfade jag runt på SBK Tävling, det är inte annat än att man blir tävlingssugen! Framförallt efter gårdens träning! Jag är tävlingssugen både vad gäller Värsting och Romeo, men jag borde ta det lugnt med den svarta faran – även om man vill komma igång! Allt ska sitta bomben innan vi ger oss ut. Men det blir tävling med Romeoi Karlsborg i april iallafall, lägre patrullering igen och då ska vi anmäla oss innan tiden gått ut och göra det fair för oss och hinna träna lite också. Vi har ju hela vintern på oss att skjuta iallafall.

Sajkot från igår. Spårguden själv. 🙂

Vi människor har tagit det lugnt på träningsfronten idag, inte helt kry än men ändå bra mycket piggare och hostar betydligt mindre!

Grabbarna grus däremot har fått sig en dos träning! Värsting fick sig ett spår på ca 500m idag (som började på klippt gräsmatta), vilken superspårmaskin han är! Det är helt grymt! Per hade gjort återgångar i X-formation och andra små klurigheter, Värsting blir lite konfunderad, ringar runt området och löser uppgiften! Galant pojke, fint drag i linan och en jävla spårlust – nästan så man glömmer av apporterna. Han kan bara dutta på dem för att bralla vidare. En apport av fyra missade vi, dags att börja träna uppletande och värdesätta apporterna i spåret mer tror jag!

På hemmaplan fick Romeo köra lite fritt följ, kryp samt platsliggning med skott. I fria följet är han så grymt ”flowig” och verkligen anstränger sig. Kul! Platsliggningen gick över förväntan efter övning för två veckor sedan. Ryckte till lite första skotten men ligger sedan fint, blev grymt sugen på att köra en patrulltävling igen!?

Lite kul kuriosa, på övningen kastade jag över Romeo i en annan soldats händer när hans rygg ballade ur och jag agerade som soldat. Denne soldat hade (enligt blågul hund) ställt sig bredvid en kulspruta som dundrade järnet så att tryckvågen burrade i pälsen på honom. Men Romeo var full fokuserad på vart han hade mig bland alla andra gubbar! Vid utmönstringen så sa samma blågul hund ”att är den där hunden skottberörd så skjut mig”, det enda han kan vara är döv och skottpositiv sa jag som svar. 🙂

Värsting fick träna på fritt följ, läggande under gång och vanlig platsliggning där den längsta stunden blev 30 sekunder. Grabben har lite myror i röven. 🙂 I övrigt jobbar han sig framåt vad gäller lydnaden, kul! 🙂

Har inte blivit mycket dator tid de två senaste veckorna. Först var vi iväg på en veckas övning, då var Värsting uppe i Linköping och rockade runt med farbror Goliat. Efter det så kom vi hem trötta och slitna, upp och hämta Värsting igen sen åkte Per på en förkylning som smittade mig lite men jag kände mig bättre (även om jag fortfarande hade tungt att andas) och på söndagen samma vecka sprang jag Lidingö Tjejmil, ingen strålande tid någonstans men jag tog det lugnt och kom i mål – slutförde därmed Tjejklassikern!

På måndagen fick jag en fet högersmäll, japp förkyld och deckad till fullo! Sen har det varit långdraget och segt i veckan som har gått. När man är ute och går har man hela Astma och Allergiförbundet innanför västen. Jippi. Idag känns det bättre även om jag är trött, vill så gärna cykla lite imorgon och träna gym på måndag – för träningen har blivit lidande både för oss och för hundarna!!! Lillskiten typ explodeeeeerar snart om han inte får göra fler saker än vad som hittils har erbjudits (lugna, korta pass inomhus). Så imorgon planerar vi spår!