Vi människor har tagit det lugnt på träningsfronten idag, inte helt kry än men ändå bra mycket piggare och hostar betydligt mindre!

Grabbarna grus däremot har fått sig en dos träning! Värsting fick sig ett spår på ca 500m idag (som började på klippt gräsmatta), vilken superspårmaskin han är! Det är helt grymt! Per hade gjort återgångar i X-formation och andra små klurigheter, Värsting blir lite konfunderad, ringar runt området och löser uppgiften! Galant pojke, fint drag i linan och en jävla spårlust – nästan så man glömmer av apporterna. Han kan bara dutta på dem för att bralla vidare. En apport av fyra missade vi, dags att börja träna uppletande och värdesätta apporterna i spåret mer tror jag!

På hemmaplan fick Romeo köra lite fritt följ, kryp samt platsliggning med skott. I fria följet är han så grymt ”flowig” och verkligen anstränger sig. Kul! Platsliggningen gick över förväntan efter övning för två veckor sedan. Ryckte till lite första skotten men ligger sedan fint, blev grymt sugen på att köra en patrulltävling igen!?

Lite kul kuriosa, på övningen kastade jag över Romeo i en annan soldats händer när hans rygg ballade ur och jag agerade som soldat. Denne soldat hade (enligt blågul hund) ställt sig bredvid en kulspruta som dundrade järnet så att tryckvågen burrade i pälsen på honom. Men Romeo var full fokuserad på vart han hade mig bland alla andra gubbar! Vid utmönstringen så sa samma blågul hund ”att är den där hunden skottberörd så skjut mig”, det enda han kan vara är döv och skottpositiv sa jag som svar. 🙂

Värsting fick träna på fritt följ, läggande under gång och vanlig platsliggning där den längsta stunden blev 30 sekunder. Grabben har lite myror i röven. 🙂 I övrigt jobbar han sig framåt vad gäller lydnaden, kul! 🙂