Igår var det dags igen för Vinterspinning 2.0! Både jag och Per fick varsina cyklar den här gången med! Kände ingenting av det jag fick med mig hem i söndags men käkade på tok för tätt in på spinningpasset så det blev en kännbar historia! Men jag är nöjd med mig själv, tyckte jag hängde i riktigt bra. Per däremot lyckades få rejäl kramp under passet, bara att få loss och komma igen!

Tredje gången jag är med på Vinterspinningen och det var det fjärde spinningpasset någonsin i livet! Min meritlista vad gäller spinning är nog den kortaste i spinningsalen, men jag har inte alls förstått varför man skall sitta och veva runt på en stillastående cykel – fram tills nu! 🙂

I övrigt har vi fått snö till Mullsjö, äntligen!!! Över en decimeter har drösat ner senaste dygnet coh kollar man väderleksrapporten ser det verkligen lovande ut!! Hoppas på mer skidor på ”hemmaplan” än vad det blev förra året.

Längtar till sjön lägger sig så man kan köra lydnadspass på isen!!

Sådär, då är jag anmäld till ”simskola” igen, denna gång i världsmetropolens egen bassäng! ”Crawl för vuxna” heter det som jag tänkte hänga med på, vi får se vilken nivå det lägger sig på och vad det erbjuder – jag kommer ju oavsett få träna iallafall!! Jag har ju en gång i tiden tävlingssimmat så vi får se hur mycket som finns kvar av det – allt är ju inte borta då jag plaskade en del i min våtdräkt i diverse vattendrag i somras, dock var mitt starkaste simsätt bröstsimmet när jag var ung.

Målet med det hela är att träna, förbättra min avdankade teknik och ha en hyffsat bra tid på Vansbro Halvsim i sommar!

Idag känner jag mig riktigt bra i bröstet iallafall, skönt! Tänkte hänga på och cykla på onsdag om det blir någon cykel ledig, bara hålla tummarna!! 🙂

Stämplar in mig efter genomfört Vansbro Tjejsim i somras.

Idag åkte vi till gamla Kabe Sommarland för att åka på våra cyklar! La Lepre Stanca hade dragit ihop en träning för de som ville komma, det högg i ju på när vi ändå var lediga en söndag!

Men, jag är feg. Idag hade jag fokus på att ta mig runt på banan, jag valde att inte ha mina cykelskor på mig – tycker inte om att sitta fast när risken för att välta är rätt hög. Men det gick bra! Jag och Anna trampade oss runt varv efter varv och det släppte mycket rent mentalt för mig! Tänkte under tiden jag cyklade att jag har nog för mycket hjärnceller kvar för den här sporten att köra som en dåre och att vara redo att vurpa är ju egentligen knäppt. 🙂

Nedförsbacken nerför Devil’s Crest tycker jag inte är rolig alls, testade första varvet men det kändes verkligen som det skulle gå på röven då. Så jag hoppade den flera varv efter det men efter tips och trix från Anna och Per så tog jag mig an den igen och det gick myyycket bättre!

Vi fick även tips från Victor som verkligen brinner för den här sporten, en eldsjäl som verkligen bryr sig om oss nybörjare! Hänger med till backar där han peppar, stöttar och ger tips. Fler som grabbarna i Team Öster Cykel till sporterna, tack!

När jag klev av cykeln kände jag dock direkt ett litet tryck över bröstet och nu ikväll har jag blivit stel i nacken. Vad f-n kan det vara? Har jag spänt mig som en tok under cyklingen? Hoppas det släpper till imorgon!

Nästa gång blir det cykelskorna på, jag ska lämna den kloka delen av hjärnan hemma och bygga på pannbenet! Har ju en hel del titan i skallen sen innan, det kan väl dela med sig till pannbenet? 🙂

Igår var vi och byggde på klubbens MH-bana, det kommer bli en riktigt fin bana när det blir klart. Igår gjorde jag och Per skramlet. Hoppas att jag kommer kunna gå MH med Värsting där i vår för när vi gick runt banan första gången så kändes det verkligen som att ”wow, här vill jag testa min hund” – DET kallar jag ett bra betyg! Förhoppningarna är att bygga ut den till en MT-bana så småningom men den ska bli lite varm i kläderna för MH först. Kul!!

Onsdag, och jag hade turen att få en cykel den här gången med! Idag var det andra halvan av Team Öster Cykel som höll i passet. Riktigt gott pass där vi fick se på storbild hur intervallerna var disponerade – bra att kunna planera sina egna kraftreservers tömning. 🙂

Kändes bättre än förra gången, det jag tycker är svårt med spinning är att veta hur mycket man vågar ta i, men nu när vi fick se på storbild hur vi skulle köra var det enklare att våga trycka på mer. Hoppas gärna att jag kan hänga på fler onsdagar framöver, man får passa på när man inte har sitt vanliga schema på jobbet och njuta lite av lediga kvällar!

Hundarna fick sig lydnad innan spinningen uppe på A6 Golfbanas parkering, perfekt för dårpippin Värsting att försöka skita i allt annat än vår träning och mig. Det gick väl sådär men övning ger färdighet. Romeo var en riktig stjärna idag! Blir helt klart tävlingssugen!!!

Och ja, jag tycker lite mindre om Peps Perssons O’boy låt efter dagens styrkedel till den! 😉

Igår gav vi oss ur och cyklade en sväng på crossarna, jag hade ett behov av att träna på att cykla i skogen, på stigar. Jag har i princip aldrig gjort detta innan. Hala rötter och annat mumsigt som man var tvungen att hålla ögonen på, gick försiktigt till en början men på slutet hade det släppt riktigt bra! Härligt! Längtar redan till nästa pass! Men då kanske med ett par skoöverdrag då mina tår började protestera efter 40 minuter ute i kylan.

Idag var det gymmet som gällde, en timme var vi på plats och lyfte skrot. Härligt att känna förändring från gång till gång, framförallt i mina axlar där jag är som svagast. Men vad är snyggare än ett par vältränade axlar!? Bara att fortsätta nöta med andra ord! 🙂

Foto från Wåffelcrossen del 2

Målen för nästa år börjar ta form i mitt huvud, både för mig och hundarna. I dagsläget ser det ut som följande:

Värsting
– Genomgå MH
– HD/AD/rygg-röntgen och patella undersökning.
– Start lydnadsklass 1 (och 2?)
– Start appellklass spår

Romeo
– Tävla och få uppflytt ur lkl patrullering
– Tävla lydnad minst en gång under året
– Godkänd funktionskontroll
– Verka inom insatskompaniet

Mig själv
– Genomföra Halvklassikern
– Springa milen under 60 min.
– Cykla 200 mil under året.

I fredags hade jag en rejäl arbetsdag, den började 06.00 och slutade straxt efter 18.15. Lagom mosig i skallen for vi iväg till Mullsjö BK för att träna lydnad med Kristin och Pelle. Värsting fokuserade helt okej, dags att börja ställa lite mer krav på honom vilket vi gjorde – ibland gick det bra och ibland går han bananas. 🙂 Fritt följ, inkallning, läggande under gång och hopp över hinder hann vi med under kvällen.

Det var jobb som härjade i lördags med, nu denna gång till 13.15 och straxt innan två var vi på plats med träningsgänget i Furusjö för att köra träning med bevakningshundarna! Romeo fick börja på patrullslingan och tog ljudet jättefint (ej någon människa ute i terrängen), sen är han väldigt snabb på vinden (materiallega) – så pass snabb att jag inte hinner med. Värsting fick komma ut lite och sitta med vid grillen någon timme för att senare när alla certade hundar var klara få gå en omgång på patrullslingan han med. Tog ljudet fint, släpper rätt fort (han vet ju inte riktigt vad han ska göra än), tog ingångsspåret till ljudet och fick belöning där. Tog båda vindarna snabbt och fint men det var lite läskigt när man väl kom ut till sovsäckarna som låg ute i skogen, haha!

Efter det fick Romeo sig en genomsöksruta med ett utgående spår och när det var klart gjorde vi en stillasittande bevakning med alla hundarna. Romeo fick då en kraftig vindmarkering innan figuranten börjat röra på sig, sen såklart ljudmarkeringar även om jag tyckte han fokuserade på lite väl mycket annat mellan de två olika sorters markeringarna typ att vinda aktiviteterna som hade försigått på andra sidan järnvägen. Men vi löste ju uppgiften, i ett grönt läge hade jag ju faktiskt varit glad om han markerat rörelse på andra sidan järnvägen också!

Idag var det min och Pers tur att träna! Vi gav oss ut och körde terrängkörning med våra cyklar, något jag har önskat att få öva på! 50 min träning blev det innan känseln från fötterna var så pass liten att det var dags att åka hem. Skoöverdrag skall fixas till både längdskidorna och cykelskorna! Bums!!

Väl hemma har vi haft en spårintroduktion med plutonchefen och hans schäfer! Kan nog bli hur bra som helst det där! 🙂

Idag hade vi turen att komma med på Team Öster Cykels Vinterspinning både jag och Per. Första gången på många år jag satte mig på en spinningcykel och innan dess är meritlistan i princip obefintlig på den träningsmetoden för min del! Det svåra med spinning tycker jag är att veta hur mycket jag kommer att orka?! Men tids nog lär man känna sig själv där med tänker jag.

Men det var roligt, riktigt roligt! Nästa gång ska jag köra ännu hårdare!! Man känner fort vart man har svagheter, jag tänker rent muskulärt – tekniken ska vi inte tala om. 🙂

Kom på mig själv, har i princip inte suttit på en cykel sen i augusti – det har bara blivit löpning och stryketräning, så idag fick jag inviga de nya dojjorna och få lite blodad tand för cykling ingen. Har varit på vippen att vara med på Wåffelcrossen både en och två gånger men suget till att fota har varit lite större och det har passat in bättre i tidsschemat (har alltid haft häcken full efter avslutat lopp och då vill man inte komma lerig och illaluktande till nästa projekt då tiden till att duscha inte har funnits) :).

I bilen hem bubblade tankar och ideér – inte bara på min egna träning utan även hundarnas träning, målfokus med mera. Så jag hoppas att jag kan komma med fler gånger nu när jag är ledig på onsdagskvällarna, man får ju passa på när man kan!

En annan säsong som jag snart hoppas kommer igång! 🙂

 

Äntligen har min dator fått en ny laddare och den fungerar klockrent igen! Bara tacka och buga de schyssta killarna i stan och säga att jag är klok som har betalat för Apple Care till min dator. Jippi!! 🙂

Imorgon kör jag spinningpass (from hell i guess) med de stora grabbarna! Måste skruva lite på de nya skorna så kör vi hårt imorgon!

Per under helgens lervällingstävling!

I tisdags kom Kristin och Pelle hem till oss. Jag och Kristin skulle träna hund och Pelle fick sig en assistent i Per och installerade en jordfelsbrytare – tack ännu en gång!

Dock hade inte vi tänkt så långt att allt ström (=allt ljus) måste försvinna under en tid. Så vi fick träna i skenet av billyktor men när den lille stackarn gav upp blev det mobiltelefon och mörkerseede att förlita sig på.

För Värstings del blev det fritt följ, läggande, inkallning, apportering och öva på att inte tokfnattsanfalla den kraken som närmar sig för en tandvisning. Det senaste momentet var helt klart det svåraste att hålla sig i skinnet. Men jag tycker den lille grabben utvecklas fint, han fattar snabbt och studsar gladeligen runt. (Han är lika snabb att lära sig fel saker också…). Det känns som vi måste börja planera för fler moment nu, i det stora hela är det fokusen som brister men det kommer med mer träning och ju äldre han blir. Träningsmotivationen är iallafall hög!