Igår var en hektisk dag, för jobba för att så småningom få en akuttid hos tandläkaren. Snabba sig dit och när jag väl sätter mig i bilen och ska brumma iväg är bilfanskapet stendöd! Det komiska i det hela är att Per sa dagen innan att ”jag undrar om ditt batteri i bilen verkligen kommer orka hela vintern”, uppenbarligen NEJ! Skit också! Ut med en cykel ur garaget och trampa som en blådåre till tandläkaren (jag hann i tid!!), trampa hem och hämta hundar.

Sen gick jag med raska ben ner till stationen, åkte tåg in med jyckarna. In och hjälpa en annan butik, hundarna fick vara i omklädningsrummet till Per kom och hämtade dem. Efter det hade vi dryg 45 min kvar till kvällens spinning skulle börja. En timme skitjobbig spinning tack vare bristen på mat under dagen. Väl hemma somnade jag som en klubbad säl, och kroppen är trött idag med så vi skippar skidåkningen idag!Blev ett besök hos tandläkaren idag igen och jag fick göra avtryck, flashbacks! Wow, vad jag älskar att gå till tandläkaren 😀

Grabbarna skötte sig jättefint igår, Värsting var lite hoola-bandooola på tåget och fick myror i baken men vad kan man ränka med när det gäller honom?! Nyttigt var det iaf 🙂

Mycket har hänt sen sist jag skrev!  Helgen har varit fullproppad med start redan på fredagen med ett pass på två arbetsställen, summa summarum ett 6.00-18.30 pass – sen är fredagskvällen bokad i soffan, bara hoppas att man kan hålla ögonen öppna!

Lördagen bjöd på träning med Kristin och Pelle, patrulleringsträning och korvgrillning! För att motivera våra två figuranter är det viktigt med ett ordentligt fika, eller vad säger ni grabbar? För Värstings del är jag nöjd, klipper snabbt ljuden men sen när han får sticka kan han bli lite okoncentrerad och se mest ut som en kängru i skogen – att jobba på!

En timme efter att de hade lämnat kom nästa gäng, arbetskamraterna på lite förfest inför det stundande julbordet på Björkhaga i Mullsjö – vilket fint julbord!!! TIll Värstings absolut stora förtjusning fanns det nu 12 helt nya människor i huset! Han tryckte sig ner i soffan otaliga gånger, hoppade upp knän och charmade skaran totalt. Romeo är den kloke som höll sig på golvet och tog den ansvarsfulla uppgiften som dammsugare på fullaste allvar.

Söndagen var det bara att kliva upp när veckaklockan ringde, dags att åka till Mariestad och tävlingsledarutbildningen i lydnad! Kom hem någonstans runt 17, då var det bara att hoppa i skidkläderna och ge sig ut på PREMIÄR i skidspåren för denna säsong. Gott! 🙂 Hem, slänga sig i duschen för att få yttligare besök på kvällen. Jag sov gott sen vill jag lova!

Sitter och gör en pnkt av min läxa från TÄS utbildningen, nämnligen att göra skisser över dukningar av plan i klass 1-3. De två första är klara, hoppas kunna bli klar med den sista under kvällen. Sen väntar praktisk dukning och dirigering.

Romeo är en klok gosse och placerade sig på mattan på julfesten, 12 hemköpare KAN ju tappa diverse mat…

Igår var det dags för att sitta i ett varmt rum, fullt med svettiga människor, plåga sig själv och känna sig fruktansvärt nöjd med sig själv efter passet – det var dags för spinning i Team Öster Cykels regi!

Dagen till ära skulle man leta efter vart det plingade till för ett mejl någonstans under musiken till passet och räcka upp handen först! Efter att ha gått i musikklass i 6 år och haft det som lektioner att bara sitta och analysera musik så tänkte jag att det här ska jag lyckas med, och det gjorde jag! Fick med mig ett par nya handskar hem från Hestra, kommer bli perfekta aplinhandskar och jag har redan provat att ploga i dem – funkar suveränt!! Tackar och bugar!

Idag har vi (eh, ja mest Per, jag är hans första assistent…) fixat skidorna inför premiäråket som jag hoppas blir imorgon! Någon svart, hårig liten sak tyckte det var dödstråkigt och körde istället hela havet stormar i garaget, hipps vips satt han uppe på hundlådan och spanade ut över vyerna!

Helgen bjuder på en himla massa skoj! Patrullhundsträning, julbord, tävlingsledarutbildning och eventuellt fika med Jönköping cykel tjejer!  🙂

Idag hade vi en träff med Kristin och Pelle i Habo för att introducera dem i patrulleringens underbara värld! Planen är att Spexa ska tävla bevakning så småningom… och Romeo tävla i hoppklass agility en gång. Tjena hoppsan vilken vadslagning! 🙂

Romeo fick förevisa en omgång. Sen fick Värsting och Spexa rulla pass med mer grundläggande övningar. Värsting gjorde stora framsteg från föregående pass, härligt att se! Spexa klättrar i stegen fort och fint, måste öva på att bli lite mer olydig men det verkar komma lite utav det i pass tre! 🙂

Sedan bytte vi terräng, Romeo fick köra en lite längre sträcka och sen fick gröngölingarna köra en omgång med två påvisningar var. Efter det var det dags att introducera Spexa och Värsting i uppletandet, efter en hel del retning fattade Värsting att han iallafall skulle bry sig om vanten som låg ute i terrängen. Mycket arbete väntar i uppletande för att det ska bli snyggt, bara att hålla tummarna att han kommer förstå lika snabbt som han har visat i mycket av den övriga träningen!

Idag blir Värstingen hela 1 år! Tiden går fort, mognaden känns som det motsvarar 5-6månader. Och denna hund ska få gå upp på MH och röntgen. Kommer han vara klar i kroppen? För knoppen kan vi ju bara glömma, det där att med att reaktionerna kommer resultera flykt till närmsta grannkommun är ju en självklarhet på MH’t. 🙂