Träningsvärken satt fortfarande som ett smäck kvar igår efter helgens bravader, men jag älskar verkligen att ha träningsvärk!! Igår var det simning som stod på schemat och där kändes det att jag inte alls hade samma krut i ben och framförallt armar som jag brukar ha! I slutet av lektionen skulle jag utmana en utav kurskamraterna på 2 x 25m fritt, 25m bröst och 25m rygg. Jag körde första 25:an själv, sen hoppade kurskompisen på och vi försökte pressa varandra lite. 25 fritt kör jag numera (men döda armar) på ca 16s inte så pjåkigt ändå måste jag säga! Sen ballade kroppen ur och tyckte att det var idiotiskt att simma mer. Så det gick som det gick 😉

Ikväll är det styrelsemöte på Mullsjö BK, mitt första styrelsemöte med den klubben! Spännande!!

DSC_0044Taggad tjej inför förra årets Tjejvansbrosim!

Sådär då var vi hemma i Mullsjö igen efter en fulltspäckad helg! Det började redan i torsdags med att åka upp till Mora, landade där någonstans vid 23-tiden då var det bara att hoppa i säng och tagga för Pers Kortvasa på fredagen. Han gjorde ett snyggt lopp och gled in på 2.41.

På lördagen var det min och mammas tur att åka Tjejvasan, där jag pustade tiden från förra året med 16 minuter även fast jag inte hade något fäste idag då det frös på under dagen i spåren. 3.24 slutade jag på, det med två omvallningar en av Per i Hökberg och en av Swixvalla team i Eldris –  mitt mål vad under 3.30 så jag är nöjd! Sen var det bara att styra bilen hemmåt igen på lördagkvällen då jag skulle vara i Mariestad på söndagen för det praktiska provet till tävlingsledare. Inga konstigheter, hoppas att mitt teoretiska kommer till den som ska ha det per post så snart som möjligt sen är jag klar tävlingsledare för lydnad! Gott mos 🙂

Nästa mål står Halvvättern för, dags att börja träna för det när snön har gjort sitt 🙂

DSC_0531

Idag fick jag ÄNTLIGEN skiva mitt tävlingsledarprov, detta skulle vara gjort innan slutprovet i det praktiska som är på söndag. Gött att ha det gjort! Tror jag är uppe i att ha försökt få skriva det typ sex gånger nu, så idag blev det äntligen klart! Gick in med attityden att det som inte redan sitter i huvudet, det ska jag få smäll på fingrarna för så jag har inte pluggat någonting innan provet. Vi får se hur det går 🙂

DSC_0378

I helgen var det som sagt två stycken kurstillfällen på patrullhundskursen! I lördags hade vi lydnad och figurantintresse på planeringen och i söndags var det figurantintresse/ljud som stod på schemat. Lördagen är inte så mycket att orda över, Värstingen får faktiskt gärna, hör och häpna – bli lite olydigare – eller skapa större självförtroende och jävlaranamma, det är helt hur man ser det men det kommer med mer träning och rutin!

I söndags började vi med figurantövningarna på plan mark och han tog sig bara från lördag till söndag. Sen for vi ut i skogen och körde ljud, reagerar snabbt men ligger ljudet för långt bort från stigen som det gjorde de första två gångerna så tappar han bort vad det är han ska göra på vägen ut i direktpåsläppet. Men med en figge på närmre avstånd fungerar han som en klocka. Sista blev en kanonavslutning, grabben ställde sig upp på två ben och pejlade in, släpp och smack så satt han i bitstocken! Matte glad och hunden upp över öronen glad!

Romeo fick också naturligtvis vara med ut i skogen, hundarna satt i bas hela dagen och när vi hade ”lunchrast” fick han gå en patrulleringsslinga han med. Fina fisken! 🙂

DSC_0389

Idag var det planerat att jag skulle gå upp med Per för att sticka till simhallen och simma ett par längder men kände under natten att det kom en krypande träningsvärk så jag valde att sova lite längre istället. Blev en skön, lite längre promenad med hundarna och sen bar det iväg in mot stan och optikern!

Gjorde ett syntest till en utbildning jag vill in på, gjorde samma test även förra året och har förbättrat min sämsta öga betydligt! Det jublade lite lätt inom mig 🙂 även på linserna blev det ”förbättring” – GOTT!!

Sen var det dags för jobb och nu sitter jag här med godis och Gladiatorerna och laddar för jobb och utbildning i helgen!

Mina mål för detta året är ju sedan tidigare känt, men tyvärr är jag tvungen att stryka ett utav dem redan nu. Jag kommer inte gå GB2 på Marma i sommar, tyvärr! Detta pga min anmälning hamnat mellan två stolar, mellan två distrikt och ingen tagit tag i saken utan jag fick den tillbaka skickad till mig ca 10 dagar innan anmälningstiden gick ut och då stod jag på ruta 1 utan någon av de tre påskrifterna man behöver. Bättre lycka nästa år!

IMG_4576Marma under GB1

Ja nu menar jag uppåt sätt, idag jobbar jag kväll och då brukar jag passa på att hinna med ett träningspass innan det är dags att fara iväg till jobbet och idag var inget undantag. Det som är det fina med att gå dit på torsdagsförmiddagar är att det är pensionärsgym då också, förutom en massa glada pensionärer så är det riktigt go musik som dundrar på i gymmet! Allt från dansband till ABBA!

Idag spräckte jag 100 kilos-vallen i benpress! Yippikayey!! 🙂 Första målet är ju alltid att hitta en vikt som man trivs bra med och kan bygga upp fibrer och muskler på för att senare ha målet att ta sin egna kroppsvikt, X antal kilo mer än sin enga kroppsvikt och sen 100kg! Idag satt den!! Gott! Nu ska jag se till att bli stark där innan jag knatar på vidare, eller om jag rentav känner mig nöjd sådär och bara underhålla? Mitt mål är ju bara att må bra och orka mer!

Hundarna kommer efter att lunchen intagits få sig varsina träningspass, lillen ska fokusera på platsliggning, läggande under gång och fotposition som förra passet och Romeo ska få fokus på fjärrdirigeringen – stilla på samma plats varken frammåt eller bakåt!

 

Gårdagen var en mycket kreativ dag! Min lediga tisdag innebar en hel del pluggande men också ett träningspass i bassängen, bakning, tvättning, diskning, matlagning, hundpromenader, hundträning och annat nyttigt stod på agendan!

Träningen blev inomhus under tiden grejer var i ugnen eller på jäsning. Värsting fick träna på platsliggning, fotposition och läggande under gång. Jag tycker att han är så rackarns snabb i vardagliga livet men just läggande under gång har han ett långsamt läggande i förhållande till vad han borde kunna ha – jag har ju sett hur jäkla fort det kan smacka till vid lek osv! I fotgåendet är mitt mål att få honom titta upp på min i dagsläget har han OK position men tittar i princip rakt fram eller ut i det blå.

Romeo fick träna på fjärr, kryp och fotposition han med. Man kan inte bli annat än sugen på att tävla! Men nu har jag prickat in träningsdatum för patrullhundskursen i min kalender och inser att det blir inte mycket tid över till annat när jag jobbar varje helg och kommer ha kurs i princip varannan helg. Finns någon ledig söndag här och var men det är hårdvaluta på dem!!

Det har varit en bra vecka full med varierad träning för oss tvåfotade! Känns som vi har kommit igång riktigt riktigt fint, nu är det bara att hålla i och fortsätta arbeta på det!

Idag var det inträdesprov till patrullhund för Värsting. Han skötte sig så bra så att jag tappade hakan – han förvånade mig mest vad gäller lydnaden! Patrullstigen markerade han fint busarna i skogen och skotten ”puffade” sig obemärkt förbi. Bastjänsten kan jag bara tacka alla de timmar han fått suttit i som valp/unghund för där är han lugn och fin, skönt!

Så nu drar kursen igång! Schemat är lagt och nu är det bara att borra ner hälen i gruset och börja jobba!