I måndag träffades jag och Micke för att lägga hårda spår åt våra jyckar. Vi träffades och åkte ner till industriområdet här i Mullsjö. Det var båda ”ungtupparnas” första hårda spår så vi lade näring i spåret. Värsting är en sådan jäkel på att spåra! Han hade lite svårt att fatta först vad vi egentligen skulle göra med spårsele ute på asfalt men undan för undan så arbetade han sig ner i kärnan och bitvis var det ”ståpäls” så snyggt han spårade! Ska bli en intressant utveckling hur han kommer ta sig an nästa asfaltspår!

Igår var det patrullhundskurs igen, i stormen minst sagt… Men det gick bra! Mycket har trillat ner nu för Värsting i all träning, känns helt underbart! Tre patrulleringar blev det igår och jag är nöjd med dem alla! Efter kursen for vi upp till klubben för att träna lydnad, det är där som lilleman gör störst framsteg – främst vad gäller koncentrationen. Mera lydnad åt folket säger jag bara! 🙂

Både igår och idag bjöds det på patrullhundskurs! Idag började vi med lydnad och Värsting överraskade mig stort, det fanns koncentration och bara halva flocken med myror i brallan på pojken! Kunde ligga plats ett par stunder, gå fot med koncentration på mig och hålla kontakt! Det är stort framsteg för oss!

Sen for vi ut i skogen och lade varsina spår, Värstings slutade på 550 meter. Under tiden att spåren fick ligga till sig så körde vi patrullering. Idag gick han riktigt fint! Arbetar fint med både ljud och vind för att hitta figgar.

Spåren fick ligga över två timmar idag, Värsting var i princip i kärnan hela tiden. Sprang bort sig i en vinkel i början och över första fältet. På andra fältet gjorde vi en halt då det var ett par med en Leonberger som höll på att packa in sig i en bil som stod över vårt spår. Efter halten upplever jag att han samlade sig mer på det andra fältet och jobbade fint till slutet. Mycket nöjd med spåret!

Avslutningsvis gjorde vi motivationsövningar för ljud, och roligt hade vi! Värsting är en hund fylld av energi som man kan uppleva som ”dampig” många gånger men han har jädrar i mig koll på läget och på vad som händer ute i skogen, en sån cool rackare!!

Romeo fick spåra ett spår som en utav kursdeltagarna hade haft problem med, han spårade hela spåret korrekt men apporterna hade troligen vandrat iväg av sig själva då det var folk i området under tiden spåren lade till sig.

Det som också måste nämnas idag är att världens sötaste terrorist, Goliat, som den här hemsidan är grundad på fyller hela 9 år idag! Lilla söta Piroli’s Harley Davidson har gått och blivit gubbe! 🙂

DSC_0241

Igår var det dags för simning igen! Stack dit 40 min innan kursen skulle starta, började med en femhundring frisim utan stopp, gott!! Men jag blir lätt uttråkad, undervattensradio som man bara pluggar in i öronen vore toppen tycker jag! Totalt landade passet på 2100 m. Just nu ser jag inga som helst bekymmer att simma 1500m frisim på Vansbro i sommar. Nu ska vi bara börja slipa tekniken ännu mer och även tiden!

Ikväll erbjuds det spår i vårvärmen! Snön smälter som tusan nu, gott! För senast förra veckan stod jag på röven när jag var ute och sprang på isen (på köpet fick jag en utskällning av en gubbe att jag inte hade några dobbar på mig… hrmpf!!! ). Nu är det dags att ge sig ut och lägga alla spår som ska läggas så de får ligga till sig ett par timmar!

DSC_0024

Längtar tills man kan simma i öppet vatten!!

Hundträningen i veckan har varit bra! Vi spårade i veckan med Mikael från patrullhundskursen, då hade båda hundarna att en hel del att önska. Värsting var spårsäker men alldeles, alldeles för fort. Romeo skulle jag velat haft mer ”gajst” i då.

Det har blivit en del lydnadspass i veckan också, främst för Värsing. Det tar sig bättre och bättre för varje pass.

Idag var det hundträning med Mikael och Dick, idag var det dags för sök i och runt byggnad efter det gav vi oss ut och lade spår. Sök i och runt byggnader gick bra, Värsting är ju nybörjare och Romeo rostade av fint! Värsting kör verkligen all-in vad gäller all träning, lite för mycket ibland och vill bara jobba vidare utan att stanna och tänka till.

Spåret blev verkligen en förvåning idag vad gäller Värsting. Han var väldigt lugn och mycket ofokuserad stundtals. Han låste en stund på en fjäril och knakande grenar mm. Men dagens mest positiva var att han markerade föremålen bra och lugnt! Nu är det dags att lägga in en plan för passiva markeringar då jag tror att det kan fungera bra på honom!

Romeo var en stjärna idag! Men alla fyra hundar hade rätt kämpigt med spåren idag. Romeo jobbade aktivt och kämpade på riktigt fint idag! Fina stjärna! 🙂

I fredags fick Värsting sin spårpremiär för året, Romeo har sedan tidigare avklarat sin premiär på årets SÖF då vi drog igång med hårda spår på asfalt direkt och imponerade stort på befälen då! Värsting har spårets gåva, han är så naturlig i spåret tar vinklar och virrvarav utan bekymmer. Ser fram emot en oerhört rolig spårsäsong med gossarna!!

Nedan är en lite uppspeedad film på Värsting efter avslutad spårning i fredags, nog för att allting händer på en gång med honom och han är snabb. Men inte riktigt så snabb 😉

IMG_0301