Igår var vi uppe på klubben och körde lydnad. Romeo fick första passet där vi fokuserade på glädje och position i fria följet. Det var tokvarmt, därav att vi fokuserade på glädje! Och kul hade vi!! Han jobbade på bra, körde även lite skall, hopp, läggande, kryp och inkallning. Han är duktig och leverar den bruna björnen!

Värsting fick också ett pass med fritt följ, där vill jag få upp huvudet på honom mer annars är han en jäkel i vändningarna – gisses han har börjat fatta galoppen där! Platsliggning fick han köra själv, då låg han i hela fyra minuter!!! Lugnt stilla, sen tänkte jag att vi skulle ligga bredvid Ztella. Hehe, det gick inte lika bra… Då kom myrorna i baken rätt omgående. Men som jag skrev på facebook på kvällen. Jag fokuserar på de fyra första minutrarna istället, den sotens störning gick inte att lägga på och hålla samma kriterier än 🙂

Efter lydnaden skulle vi köra lite spårvergångar, varmt som satan. Lite ofokuserade hundar får jag väl säga, godkänt inget mer. Romeo fick frispåra ett spår på appellplanen, han hittade föremålen men gjorde lite annat under tiden också. Älskade tokgubbe!

Kvällen bjöd sedan på simning och nu ska jag alldeles straxt iväg till gymmet! 🙂

Första motionstävlingen i min tilltänkta Halvklassiker är avklarad, Halvvättern! 150 kilometer trampade vi runt igår och gled in på en fin tid på 5:50, om man var under 6 timmar som tjej fick man en fin plakett med sig hem också, vilket vi lyckades med! Kul! Idag känner jag mig dock 60 år äldre, det var riktigt segt att starta igång kroppen på morgonen men nu fram mot eftermiddagen hade musklerna mjukats och knäna hade fått smörja till sig lite.

Om mindre än en månad är det dags för ännu en motionstävling till Halvklassikern, nämligen Vansbro Halvsim! Längtar!!!!

Min bror och sambo var på utställning med sin lilla petit brabancon i helgen och fick sitt första Cert! Stort grattis till lilla skrutt Abbe! Han är den enda i den här familjen som någonsin kommer ta cert på utställning! 😉

 

Gårdagens lediga dag gick i ett! Vi hade först en patrullträning med Micke från patrullhundskursen, körde en patrullering med ett vind föremål och en ljudfigurant. Därefter körde vi lite motivationsövningar. Romeo fick bara köra på patrullslingan. Man kan lätt glömma bort hur jäkla cool han är på patrulleringen, hjärtat!

Efter det svidade jag om till cykelstassen och tog mig själv in till stan, förbi mitt jobb och sen vidare in till Pers jobb. Det blev en runda på 38km, idag har jag bara träningsvärk i…. nacken!! 🙂

Efter det var det bara att snabbt byta om igen och fortsätta mot Mullsjö BK. Lydnadsträning! En början till ställande som kändes riktigt kul och fint, fria följet jobbar vi vidare med och början till framförgående… eh ja hjärncellerna på lilleman kopplar inte riktigt där än.

DSC_0725

I onsdags var vi på djursjukhuset i Jönköping för att röntga den lille krabaten! Första gången jag får vara med vid röntgen så det var spännande! Sövningen var skitkul att se på, Värsting fick ”värsta fyllan” ala tonåring… Men han är så go, efter att han fått sprutan så ville han pussa på personalen. Romeo var inte lika gullig när han röntgades! 😉

Resultatet kom natten till lördag: HD grad B, ED ua, patella ua och rygg ua! Gott!!

18 månaders dagen har vi firat med patrullhundsträning: patrullering, spår, direkt patrullering igen och fast bevakning. Han är en sådan klippa lillfisen!

DSC_0671