Idag har varit en riktigt rolig och härlig dag! Morgonen startade lugnt med sovmorgon, nybakat bröd och mys. Vid tolv svängde Dick in för hundträning, det blev först lydnad efter löptik på gräsmattan – Värsting har nog lite för mycket hormoner i omlopp och kunde inte koncentrera sig alls, Romeo däremot som är van att jobba i löptiksmiljöer löste det galant.

Sen satte vi oss på fast bevakning en lite kaosartad sådan, jag tappade Värsting som sprang fram till Rulle och ville tokleka, sen när Rulle får markering är han så jäkla stark att han drar ut Dick, nerför 5m stup och vidare 10m till. Jag såg bara två fotsulor och jäklar vad jag skrattade. Men efter det ordnade det sig upp sig och hundarna jobbade på fint. Efter det blev det spår för Dick unga tik som var ruggigt duktig i spåret idag! Ser lovande ut för framtiden!

Nu ikväll har vi jobbat inomhus med hundarna, Värsting startade vi upp apporteringen för , fjärr (sitt/ligg) och så fick han fila på vändningar på stället. Gillar attityden när han sitter och viftar på svansen så hela rumpan åker runt! Romeo fick träna på att gå på ”fel sida” fot detta för att eventuellt tävla högre klasser i rallylydnad så småningom, det blev även lite andra rallylydnadsmoment. Riktigt ös i honom idag med! 🙂

Sen drog vi iväg till stans konditori, tog en fin fika hem igen och sen nu på kvällen blev det ett gott gympass där jag fick med Per! Ben stod på schemat så de är riktigt manglade nu, lite bröstövningar blev det också.

En bild från fredagskvällens middag med vårt värdpar, ja vi ska gifta oss!!!