Idag var det planerat ett simpass med Lisa efter jobbet men då när jag kom hem öppnade sig himlen och visade sig inte direkt från dess vackraste sida precis… Blixtar och ösregn. Man blir nog inte så populär hos försäkringsbolagen om man ger sig ut och simmar när det blixtrar. 😉

Jag stack till gymmet istället, körde ett pass med fokus på rygg och axlar.Härligt att känna svetten rinna ner längst ryggen! När vi väl var hemma igen och Per hade anslutit sig hem så hade vädret spruckit upp och Lisa plingade till i telefonen och frågade om vi inte skulle simma ändå, sagt och gjort det blev ett pass i Mullsjön ändå. 2,2km blev det, i lite lugnare takt så att alla fyra simmare kom i hamn utan större kramper och kallsupar. 🙂

 

Gårdagen började med jobbtur för mig, en kort sådan så jag hade mycket utav helgen kvar – gött! Mamma och pappa kom ner från Linköping, de ville ha lite hjälp av Per att meka lyse på den nya husvagnen och visa upp den nya bilen, ingen större skillnad från den andra bara färgen som skiljer typ.

Grill och vin på kvällen, mysigt! Idag gav de sig av tidigt så jag och Per gav oss av till gymmet och mosade bröst och triceps. Därefter hem, tillverka matlådor för att senare ge oss ut och träna hund!

Dagen till ära blev det patrullering med Dick, ca 500m sträcka där mina hundar fick fokusera på ljudet då vinden spelade oss ett spratt hela tiden. Värsting gör sina fina sitt-markeringar (han fick köra ljud åt båda hållen då han glömde bort huvudet vid första stället). Romeo fick bara köra en gång, markerade 180 grader åt fel håll (ljudet studsade antagligen) för att så småningom få en stor lampa över huvudet och fatta att hallå, ljudet kommer ju DÄR ifrån. 🙂

Nu taggar vi mot en ny arbetsvecka, jag jobbar tidigt hela veckan så det kommer att bli tid och plats för mycket träning – fy farao vad GÖTT!!

Enligt min plan skulle jag vara ledig idag, då skulle jag och Matilda dra iväg på en 22 km lång marsch, ett rygg/axelpass på gymmet och eventuellt avsluta med ett dopp i det blå men chefen på jobbet ringde igår och behövde förstärkning nu ikväll. Jag jobbar gärna lite mer än vad schemat säger så jag sa ja, och med facit i hand så var det nog klokt tänkt med tanke på att kroppen känns rätt sliten idag.

Så idag började dagen med en skön sovmorgon, jordgubbar och mjölk till frukost för att senare promenera ner till Matilda med hundarna och bada, inte något simpass utan bara fokus på att bada hundar. Romeo älskar och bada, simmar gladeligen runt runt tills det att man typ får slita upp honom ur badet. Värsting tar sig helt klart vad gäller badandet, simmar bitvis men tycker det är minst lika spännande att stå med vatten upp till magen och kolla på grannar, självgående gräsklippare och andra saker som flyger förbi.

Egentligen vad vilan planerad till imorgon, vi får se hur vi gör då om jag vilar två dagar i rad eller om vi hittar på något annat – ett nytt försök till personbästa på 4km?

 

Så har jag kommit hem från det ”lilla” äventyret som jag varit iväg på. Jag har nämligen genomfört GMU – Grundläggande Militär Utbildning i Göteborg under tre månader och under samma tid då varit tjänstledig från mitt vanliga jobb.

Det har varit tre månader med mycket svett, mycket skratt och fantastisk vänskap! Jag har fått 30 nya kompisar som jag kommer ha med mig länge, länge! Jag har lärt mig mycket om mig själv, att ingenting är omöjligt men också hur många andra fungerar utan mat, sömn och under psykisk och fysisk press. Tre månader som har varit mycket lärorika!

När jag väl kommit hem har jag ökat min egna träning markant, för att försöka bibehålla det jag fått med mig hem från GMU. Gårdagen bjöd på benpasset from hell, men mina ben var så pass pigga idag (i förhållande till hur de var förra gången vi körde samma pass) att jag gav mig ut på en löptur idag, inte långt. 4km blev det men det blev nog ett personbästa på den turen trots att Romeo tyckte det var på tok för varmt och jag mer eller mindre fick dra honom sista halvan (26 grader, åska i luften, grym luftfuktighet). Så det hade varit intressant att se vad jag faktiskt kan prestera på den sträckan nu!?

Nu ikväll blir det ett mage/ländrygg/arm pass på gymmet!