Ett nytt år med nya möjligheter har precis tagit fart. Det ska bli spännande att se vad detta år bjuder på. Naturligtvis kommer det att handla mycket om hus för vår del då vi har beslutat oss för att bygga ett nytt hus som skall stå klart någonstans i oktober månad, spännande!

Med nytt år tänker hör nog de allra flesta någonting om nyårslöften… Nyårslöften i all ära, men jag väljer inte att kalla det för just nyårslöften utan mer livstilsförändring. Idag kickstartar vi här hemma med att följa ett kost och träningsprogram som jag fick till mig förra året. Inga konstigheter egentligen, bra mat och varierad träning. Det genererade då inte bara en starkare kropp utan även en piggare kropp. Längtar tills kroppen har fattat vad vi har gett oss in på igen och jag får effekterna! Jag vill nu som då satsa på en hållbar vardag som är genomförbar utan större krusiduller eller uppoffringar.

Senaste månaden har jag fått jobba mycket, eller egentligen senaste två månaderna. Bott på hotell i cirka tre veckor på annan ort och så har jag självmant i december tagit en del extrapass. Just nu är kroppen trött, så vad passar bättre en ett par dagars ledighet? De kom lägligt må jag säga, min stubin var allmänt kort men nu ska vi återhämta och se till att den växer ut igen. Så bra mat och bra träning kan absolut vara på sin plats här med för att hitta tillbaka till normal energinivå.

Då kroppen varit trött har motivationen för symaskinen varit bristande med. Jag har helt enkelt inte orkat eller kunnat i och med att jag har legat på hotell så mycket som jag har gjort. Nu hoppas jag på att hitta tillbaka till symaskinen, producera flera tjänstetecken och massa annat vackert.

När det kommer nya år är det ju alltid intressant för hundarnas del att tänka, vad vill jag göra? Vad är rimligt att göra och vad har jag för önskedrömmar? Jag tycker det är kul att läsa andras mål som de skriver ut i sina bloggar. Jag tänker inte vara snål utan bjuda på mina med, sen om vi lyckas är en helt annan femma… i familjen taijkon vet man aldrig hur det blir 🙂

Värsting ska primärt få fortsätta vara tjänstehund i Hemvärnet. Han har utvecklats jättefint senaste åren vad gäller energifördelning på uppgifter. Jag skulle vilja komma ut och tävla antingen startklass i lydnad eller rallylydnad med honom. Han har en bristande koncentration som vi jobbat grymt mycket med och som har blivit bättre senaste åren (i tjänstehundssammanhang märker jag knappt av den bristen). UHP gjorde vi förra året, han är i samma goda form i år igen så ligger det något sådant prov i närheten så kanske vi hänger på där med, varför inte liksom?

Zcar ska få lägga grunder i år, både i lydnaden, spår, patrullering, kongsök i huvudsak. Jag vill jobba fram fina markeringar, ett behärskat spårtempo och ett bra självförtroende (det råder det ingen brist på nu heller så att säga…). Han får visa lite vad han går för. Vi kanske har förmåga att komma ut och tävla, vem vet? Jag vill iallafall ut och tävla vad det lider då jag har saknat den biten med Värsting, Zcar ser ut att ha mer av den varan som Värsting faktiskt saknar, koncentration.