I helgen var det som sagt två stycken kurstillfällen på patrullhundskursen! I lördags hade vi lydnad och figurantintresse på planeringen och i söndags var det figurantintresse/ljud som stod på schemat. Lördagen är inte så mycket att orda över, Värstingen får faktiskt gärna, hör och häpna – bli lite olydigare – eller skapa större självförtroende och jävlaranamma, det är helt hur man ser det men det kommer med mer träning och rutin!

I söndags började vi med figurantövningarna på plan mark och han tog sig bara från lördag till söndag. Sen for vi ut i skogen och körde ljud, reagerar snabbt men ligger ljudet för långt bort från stigen som det gjorde de första två gångerna så tappar han bort vad det är han ska göra på vägen ut i direktpåsläppet. Men med en figge på närmre avstånd fungerar han som en klocka. Sista blev en kanonavslutning, grabben ställde sig upp på två ben och pejlade in, släpp och smack så satt han i bitstocken! Matte glad och hunden upp över öronen glad!

Romeo fick också naturligtvis vara med ut i skogen, hundarna satt i bas hela dagen och när vi hade ”lunchrast” fick han gå en patrulleringsslinga han med. Fina fisken! 🙂

DSC_0389

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation