Hundträningen i veckan har varit bra! Vi spårade i veckan med Mikael från patrullhundskursen, då hade båda hundarna att en hel del att önska. Värsting var spårsäker men alldeles, alldeles för fort. Romeo skulle jag velat haft mer ”gajst” i då.

Det har blivit en del lydnadspass i veckan också, främst för Värsing. Det tar sig bättre och bättre för varje pass.

Idag var det hundträning med Mikael och Dick, idag var det dags för sök i och runt byggnad efter det gav vi oss ut och lade spår. Sök i och runt byggnader gick bra, Värsting är ju nybörjare och Romeo rostade av fint! Värsting kör verkligen all-in vad gäller all träning, lite för mycket ibland och vill bara jobba vidare utan att stanna och tänka till.

Spåret blev verkligen en förvåning idag vad gäller Värsting. Han var väldigt lugn och mycket ofokuserad stundtals. Han låste en stund på en fjäril och knakande grenar mm. Men dagens mest positiva var att han markerade föremålen bra och lugnt! Nu är det dags att lägga in en plan för passiva markeringar då jag tror att det kan fungera bra på honom!

Romeo var en stjärna idag! Men alla fyra hundar hade rätt kämpigt med spåren idag. Romeo jobbade aktivt och kämpade på riktigt fint idag! Fina stjärna! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation