Både igår och idag bjöds det på patrullhundskurs! Idag började vi med lydnad och Värsting överraskade mig stort, det fanns koncentration och bara halva flocken med myror i brallan på pojken! Kunde ligga plats ett par stunder, gå fot med koncentration på mig och hålla kontakt! Det är stort framsteg för oss!

Sen for vi ut i skogen och lade varsina spår, Värstings slutade på 550 meter. Under tiden att spåren fick ligga till sig så körde vi patrullering. Idag gick han riktigt fint! Arbetar fint med både ljud och vind för att hitta figgar.

Spåren fick ligga över två timmar idag, Värsting var i princip i kärnan hela tiden. Sprang bort sig i en vinkel i början och över första fältet. På andra fältet gjorde vi en halt då det var ett par med en Leonberger som höll på att packa in sig i en bil som stod över vårt spår. Efter halten upplever jag att han samlade sig mer på det andra fältet och jobbade fint till slutet. Mycket nöjd med spåret!

Avslutningsvis gjorde vi motivationsövningar för ljud, och roligt hade vi! Värsting är en hund fylld av energi som man kan uppleva som ”dampig” många gånger men han har jädrar i mig koll på läget och på vad som händer ute i skogen, en sån cool rackare!!

Romeo fick spåra ett spår som en utav kursdeltagarna hade haft problem med, han spårade hela spåret korrekt men apporterna hade troligen vandrat iväg av sig själva då det var folk i området under tiden spåren lade till sig.

Det som också måste nämnas idag är att världens sötaste terrorist, Goliat, som den här hemsidan är grundad på fyller hela 9 år idag! Lilla söta Piroli’s Harley Davidson har gått och blivit gubbe! 🙂

DSC_0241

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation