I helgen var det äntligen dags för certprov! Började i lördags med hantering, inga bekymmer där. Placerade hundarna i bas för att tätt därpå plocka ut Värsting för patrulleringen.

Startade patrulleringen fick rätt snabbt en vindmarkering som jag med facit i hand måste ha varit vind på sista vindfiguranten (två utplacerade pga slingans placering), men vi fortsatte och fick fin vind på första vindfiggen som jag tyckte först att han markerade som ljud och övergick sen i vind så småningom. Fortsätter och tar ljudfiggen, markerar på fel sida stigen men tänker till, vänder över och tar rätt sida. Släpper markeringen då och då men tar upp, okoncentration – en av hans specialiteter!

Efter det placerade vi tillbaka Värsting i basen och hämtade inte ut honom förrän 18.30 då det var dags för fast bevakning. Han åt lite blåbär och avverkade lite blåbärsris när figuranterna var stilla men så fort de rörde sig var det full koncentration med tydliga, fina markeringar! Tyst och lugn! Vid ett tillfälle (figurantpaus) åkte snitseln som markerade vår plats in i munnen på den svarta lilla kelpien men ingen kamp med den då det blev rörelse i skogen snabbt därpå, sen var den tanken bortblåst! Fina ord från kontrollanten fick vi där!

Natten har varit lugn, Värsting hade legat längst in i buren och de hade fått väckt honom imorse.

Spåret idag, fin lugn patrullering med klockrent upptag. I halten lyckades vi få 25 ilskna pissmyror bitande på magen på Värsting. Rafsa av dem och så sög han iväg på spåret. Tog det väldigt lugnt och fint och frågade honom i alla vinklar men han var säker på sin sak och vi fortsatte! Tog trä (första), metall (andra) och vi hade vittring på tyget men då jag inte såg apporten och Värsting inte är så tydlig exakt var apporten ligger så valde jag att skita i den och ta slutet (plast) istället. Tyget visade sig sedan vara en liten bit av ett bälte i militärfärg, inte konstigt att jag inte såg det. Spåret gick i rätt tighta serpentiner, men lita bara på hunden så tog vi oss fint till slutet! 09:28 var vi klara, i mål och toknöjda! Älskade Värsting!

Så nu kan min busiga, livsglada, flurriga, galna, mysiga Värsting titulera sig Godkänd Patrullhund! 21 månader och en hel del myror i baken kvar! Ingenting är omöjligt med den här jycken!!

539643_545198782201088_990567653_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation