Idag har jag varit iväg i Göteborg och simmat Göteborg simmet. Det var SM-klasser i samband med tävlingarna. Tyvärr blev jag ensam tjej efter strykningar – så det blev jag mot killarna!

Distansen för dagen vad 1000m, jag simmade in på 21.10 och pustade därmed min tid från förra gången jag vad med med 4 min och 42 s! Nästa gång ska jag under 20 min! Jag hade svårigheter med navigationen idag och tävlingen bygger på att man simmar 500m ut vänder runt en boj, simmar 500m in och på så sätt blir inte vattnet på det sättet jag är van vid. På träning brukar kilometertiden ligga runt 15-17.

Som ensam tjej vann på så sätt min klass, men då jag inte hade någon medtävlande i min kategori så blir man inte tilldelad någon medalj men det blev prisceremoni och jag fick kliva högst upp på pallen, ta emot priser och applåder. Kul och ovant! Det blir helt klart ett återseende igen nästa år, under förutsättning att det kommer att arrangeras då!

Totala tävlingen blev jag 30:e kvinna av 528 st, eller om man ser till alla tävlanden hamnade jag på 77:e plats av 890 stycken! Kul och extremt sporrande!

1

I helgen har vi annars varit i Kalmar, kollat som hastigast på IronMan för min del innan jag skulle iväg på en möhippa. Karln i huset fick då passa på att se hela (eller ja, stora delar…) av IronMan tävlingen. Grymt imponerande, sporrande och inspirerande! De tävlanden hade stora vågor att kriga mot (över 40 sjösjuka vad jag hört rykten om), och en hetta under den långa cyklingen och löpningen. Jag är grymt imponerad över alla som ställer sig på startlinjen till en IronMan och bugar djupt för de som har tur, ork och mod att genomföra hela tävlingen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation