I fredags hade jag en rejäl arbetsdag, den började 06.00 och slutade straxt efter 18.15. Lagom mosig i skallen for vi iväg till Mullsjö BK för att träna lydnad med Kristin och Pelle. Värsting fokuserade helt okej, dags att börja ställa lite mer krav på honom vilket vi gjorde – ibland gick det bra och ibland går han bananas. 🙂 Fritt följ, inkallning, läggande under gång och hopp över hinder hann vi med under kvällen.

Det var jobb som härjade i lördags med, nu denna gång till 13.15 och straxt innan två var vi på plats med träningsgänget i Furusjö för att köra träning med bevakningshundarna! Romeo fick börja på patrullslingan och tog ljudet jättefint (ej någon människa ute i terrängen), sen är han väldigt snabb på vinden (materiallega) – så pass snabb att jag inte hinner med. Värsting fick komma ut lite och sitta med vid grillen någon timme för att senare när alla certade hundar var klara få gå en omgång på patrullslingan han med. Tog ljudet fint, släpper rätt fort (han vet ju inte riktigt vad han ska göra än), tog ingångsspåret till ljudet och fick belöning där. Tog båda vindarna snabbt och fint men det var lite läskigt när man väl kom ut till sovsäckarna som låg ute i skogen, haha!

Efter det fick Romeo sig en genomsöksruta med ett utgående spår och när det var klart gjorde vi en stillasittande bevakning med alla hundarna. Romeo fick då en kraftig vindmarkering innan figuranten börjat röra på sig, sen såklart ljudmarkeringar även om jag tyckte han fokuserade på lite väl mycket annat mellan de två olika sorters markeringarna typ att vinda aktiviteterna som hade försigått på andra sidan järnvägen. Men vi löste ju uppgiften, i ett grönt läge hade jag ju faktiskt varit glad om han markerat rörelse på andra sidan järnvägen också!

Idag var det min och Pers tur att träna! Vi gav oss ut och körde terrängkörning med våra cyklar, något jag har önskat att få öva på! 50 min träning blev det innan känseln från fötterna var så pass liten att det var dags att åka hem. Skoöverdrag skall fixas till både längdskidorna och cykelskorna! Bums!!

Väl hemma har vi haft en spårintroduktion med plutonchefen och hans schäfer! Kan nog bli hur bra som helst det där! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation